20 febrer 2022 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Retirades més de 1300 tones de residus que havien quedat abandonats a la pedrera de «Sa Garrigueta» NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Retirades més de 1300 tones de residus que havien quedat abandonats a la pedrera de «Sa Garrigueta»

La neteja s’ha executat arran d’un expedient sancionador de la direcció general de Residus i Educació ambiental

La direcció general de Residus i Educació ambiental ha certificat la finalització del Pla específic de neteja i gestió de residus a la pedrera de «Sa Garrigueta», a Palma. Aquest Pla es va aprovar arran d’un expedient sancionador que la direcció general va obrir a l’empresa que explotava les instal·lacions en el moment de la clausura, l’any 2005.

L’empresa va acceptar la responsabilitat d’haver-hi abandonat residus, alguns d’ells perillosos, i va pagar una multa de 15.000 euros. Un cop abonada la sanció, i admesa la responsabilitat, la direcció general va instar la companyia a fer-se càrrec de la classificació, recollida i transport a un gestor autoritzat dels residus abandonats. Ara, amb l’execució del Pla de neteja la direcció general de Residus dona per tancat l’expedient.

En total, s’han retirat 1.369,31 tones de residus, la immensa majoria (1349,24 tones) residus de construcció i demolició (RCD). S’han retirat també voluminosos (10,04 tones) i pneumàtics (8,28 tones). Finalment, s’han retirat Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics (RAAE) (0,02 tones) i d’amiant (1,73 tones), tots dos inclosos dins la categoria de Residus perillosos perquè tenen propietats intrínseques que presenten riscos per a la salut i per al medi ambient.