7 febrer 2022 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: La mascareta deixarà de ser obligatòria als patis dels centres educatius a partir de dijous NNota Informativa

COVID-19: La mascareta deixarà de ser obligatòria als patis dels centres educatius a partir de dijous

Així ho han acordat les conselleries de Salut i Educació, seguint el criteri del Ministeri que estableix que a partir de dijous no seran obligatòries a l’exterior

La Conselleria de Salut i Consum, en coordinació amb la d’Educació i Formació Professional, ha acordat que la mascareta no serà obligatòria en els patis i recintes exteriors dels centres educatius, seguint els criteris que aplicarà a partir de dijous el Ministeri de Sanitat. Per tant, la mesura s’adoptarà el dijous, quan entri en vigor la nova normativa del Govern central. La Conselleria d’Educació, per la seva banda, ha enviat un escrit a tots els centres educatius per informar-los d’aquesta decisió.

Així i tot, seguint també el criteri aprovat avui en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, l’ús de mascaretes serà recomanat quan es produeixin aglomeracions, com pot passar a l’entrada i sortida dels centres educatius. En el cas dels espais interiors, l’ús continuarà sent obligatori per a totes les persones a partir de 6 anys, per tal de contenir la transmissió del coronavirus.

El Govern ha valorat positivament l’acord assolit avui al CISNS, atès que la situació epidemiològica i assistencial ha millorat a la comunitat autònoma els darrers 10 dies. Així i tot, vol enviar un missatge de prudència perquè el virus continua present i ha animat a la població a vacunar-se contra la COVID, incloent-hi la població infantil d’entre 5 i 11 anys, perquè l’evidència científica ha palesat que aquesta és una de les maneres més eficaces i segures de lluitar contra la transmissió del SARS-CoV-2, així com d’evitar conseqüències greus de la malaltia.