24 gener 2022 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Medi Ambient i Ecopilas llancen una campanya per fomentar el reciclatge de piles entre l’afició de cinc esdeveniments esportius NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Medi Ambient i Ecopilas llancen una campanya per fomentar el reciclatge de piles entre l’afició de cinc esdeveniments esportius

L’any 2020, es van reciclar 82.277 quilos d’aquest residu a través de la fundació

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director Comercial i de Relacions Institucionals d'Ecopilas, Gonzalo Torralbo, han presentat, aquest dilluns, la campanya conjunta per fomentar el reciclatge de piles entre l’afició de cinc esdeveniments esportius. Així, el primer acte serà a la Challenge Mallorca del pròxim 26 de gener, i el seguiran la mitja marató de Formentera, les deu milles i les cinc milles Ciutat de Maó i la IX Triatló Illa de Formentera.

L’objectiu és conscienciar a la ciutadania dels beneficis del reciclatge de piles i apropar-ne els punts de recollida a aquestes competicions esportives. Per fer-ho, s’instal·laran contenidors de recollida de piles en les línies de sortida i meta, a més d’entregar obsequis a les persones que s’apropin a depositar aquest residu, premiant les que més aportin.

Mir ha assegurat que «comptar amb la implicació d’un sector com l’esportiu, amb la projecció que té, és una eina indispensable d’educació ambiental que ens ajuda a fer arribar a tots els sectors de la societat la importància del reciclatge de piles».

Per la seva banda, Pérez, ha explicat que «amb precaució i, per suposat, respectant les recomanacions de les autoritats sanitàries, és una satisfacció repetir la col·laboració amb la Challenge Ciclista de Mallorca i ampliar la nostra campanya a Menorca i Formentera per arribar així a més ciutadans». L’esport, ha afegit el president d’Ecopilas, «és un mitjà extraordinari per desenvolupar la nostra tasca de foment d’hàbits per protegir el medi ambient».

A la Challenge Mallorca es durà a terme la campanya ‘Gest pel reciclatge’, al pòdium de cada meta, on el ciclista guanyador depositarà unes piles utilitzades a un recopilador per col·laborar en la difusió del reciclatge d’aquest tipus de residus.

En 2020, a les Illes Balears es van reciclar 82.277 quilos de piles, un 1,5% més que el 2019. Des que en 2008 Ecopilas començàs a instal·lar contenidors, s’ha ampliat la xarxa fins els 1.982 arreu de l’arxipèlag.