12 novembre 2021 <10aL>Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat

Les advocades Xisca Figuerola i Miriam El Harrak prenen possessió com a noves lletrades de l’Advocacia de la comunitat autònoma NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les advocades Xisca Figuerola i Miriam El Harrak prenen possessió com a noves lletrades de l’Advocacia de la comunitat autònoma

Francesca Figuerola i Miriam El Harrak han pres possessió com a noves lletrades de l’Advocacia de la Comunitat Autònoma, en un acte presidit per la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i la directora de l’Advocacia, Lourdes Aguiló.

Des d’avui, ambdues lletrades formaran part d’aquest òrgan fonamental en l’arquitectura institucional de les Illes Balears, responsable d’assessorar jurídicament la presidència del Govern, i al conjunt de l’Administració de la Comunitat Autònoma, així com del sector públic instrumental, del qual n’és també responsable de la seva representació i defensa en judici. De la mateixa manera, coordina els serveis jurídics de les diferents conselleries, així com dels ens instrumentals.

Garrido ha defensat que “en benefici de la Comunitat, resulta cabdal comptar amb advocats i advocades amb la preparació i la solvència demostrades per Miriam El Harrak i Francesca Figuerola, que ben segur que al llarg de la seva carrera tendran l’enorme responsabilitat de, per una banda, argumentar les passes a efectuar des del punt de vista del dret públic, amb la finalitat que el Govern dissenyi noves accions i nous projectes polítics i que ho faci amb la plena seguretat jurídica”.

La consellera ha destacat el paper de l’Advocacia durant la pandèmia, assegurant que “la tasca de l’Advocacia de la Comunitat ha estat més visible que mai i ha estat més rellevant que mai. I, per què no dir-ho, també ha estat excepcional, per haver estat una peça clau en la presa de decisions que ens han permès controlar la situació sanitària durant la major part de temps, així com fer front a les dificultats sobrevingudes”.

Finalment, Garrido ha expressat la seva satisfacció perquè “són dues dones les que es sumen a l’equip de l’Advocacia, aportant així la necessària mirada feminista a l’àmbit judicial”.

Per part seva, la directora de l’Advocacia, Lourdes Aguiló, ha expressat que amb les dues noves incorporacions “tenim assegurat el canvi intergeneracional a l’Advocacia”, afegint que “ens agradaria convertir-nos en el cos jurídic de referència de totes les institucions públiques de la comunitat autònoma”.

A l’acte de presa de possessió de les noves lletrades han assistit diferents representants de l’àmbit judicial, institucional i polític de les Illes Balears.