13 novembre 2021 <10aL>Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

8 alumnes-treballadors finalitzen un projecte de SOIB DUAL Sectors Estratègics al grup RIU Hotels, que els ha contractat a tots NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

8 alumnes-treballadors finalitzen un projecte de SOIB DUAL Sectors Estratègics al grup RIU Hotels, que els ha contractat a tots

El director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, va assistir ahir a l’acte de finalització del projecte dels vuits alumnes treballadors del projecte de formació dual que desenvolupa  RIU Hotels & Resorts que han estat durant 12 mesos treballant i formant-se com a programadors d’aplicacions informàtiques, s'emmarca en la convocatòria SOIB Dual Sectors Estratègics 2020-2021 i que s’ha realitzat per primera vegada en un centre de formació intern de la companyia. A l’acte, que ha estat presidit per la consellera delegada de RIU, Carmen Riu, també hi ha estat present el director de Formació de RIU, Pere Torrens.

Durant dotze mesos els vuit alumnes han rebut aquesta formació, que alterna els continguts teòrics i la seva aplicació real en l'àmbit laboral, i en finalitzar els seus contractes s’han incorporat a la plantilla de RIU. Se sumen així als altres vuit informàtics d’un projecte anterior de formació dual que també treballen en la companyia.

Tots ells han rebut formació del certificat de nivell 3 “Programació amb llenguatges orientats a objectes i bases de dades relacionals” (630 hores) i un parcial de “Desenvolupament d'aplicacions amb tecnologies web” (330 hores).

Aquesta formació dual, que ha rebut una subvenció de 125.308 euros, tindrà continuïtat amb dos nous projectes que impartiran dos certificats més d’administració de bases de dades i disseny de xarxes departamentals que RIU iniciarà en el 2022 i que encara estan en fase de tramitació.

Recentment el programa SOIB Dual Sectors Estratègics ha estat reconegut com a exemple de bones pràctiques en el marc del Pla de Xoc per a l’Ocupació Juvenil (2019-2021), un projecte que desenvolupen conjuntament el Banc Mundial i el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

Pel que fa al nombre de beneficiaris acumulats, des de 2016 fins al 2020, s’ha arribat a més de 2.000 alumnes-treballadors que han aconseguit formar-se en aquesta modalitat a la qual ja s’han destinat més de 34 milions d’euros.