9 novembre 2021 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

L’IdISBa i Son Llàtzer organitzen la 1a Trobada Internacional en Innovació i Sèpsia - Tecnosèpsia NNota Informativa

Avenços en intel·ligència artificial, genòmica i nanotecnologia fan possible la cura personalitzada dels malalts amb infeccions greus

L’IdISBa i Son Llàtzer organitzen la 1a Trobada Internacional en Innovació i Sèpsia - Tecnosèpsia

Serà el primer congrés mundial sobre aquest tema i hi participaran 40 ponents de diversos països: investigadors, metges i empreses emprenedores

L’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i l’Hospital Universitari Son Llàtzer organitzen aquest dimecres, dijous i divendres la 1a Trobada Internacional en Innovació i Sèpsia - TECNOSÈPSIA”, fòrum multidisciplinari per discutir els darrers avenços tecnològics per al maneig de la sèpsia i les infeccions severes. Serà el primer congrés mundial sobre aquesta temàtica i reunirà 40 ponents de diversos països, així com un centenar d’assistents presencials i 160 assistents virtuals.

En el 2019, 1 de cada 5 morts en el món va ser causada per la sèpsia, complicació deguda a una infecció que pot acabar amb la vida del pacient en qüestió d’hores.

D’altra banda, la pandèmia de COVID-19 ha palesat la necessitat de desenvolupar noves tecnologies per gestionar aquests malalts, que sovint requereixen mitjans sanitaris escassos com ara l’ocupació de llits a la unitat de vigilància intensiva o la ventilació mecànica. En aquest sentit, nous avenços en intel·ligència artificial, genòmica i nanotecnologia fan possible un nou paradigma per a la cura personalitzada dels malalts amb infeccions greus.

La trobada té per objectiu promoure el desenvolupament de noves eines per aconseguir un diagnòstic més precoç i precís de la sèpsia, així com discutir noves opcions terapèutiques d’aquesta patologia.

Hi participaran més de 40 ponents de diferents països (EUA, França, Alemanya, Anglaterra, Suïssa, Índia, Portugal, Argentina, Panamà, etc.) que són investigadors acadèmics, empreses emprenedores i metges, i va dirigit a personal assistencial, personal investigador i personal en formació.

S'han escollit experts i expertes internacionals que s’han agrupat en les àrees d'interès següents: biomarcadors (nous paradigmes i paper de la nanotecnologia), la (r)evolució microbiològica, monitoratge, intel·ligència artificial, noves teràpies, i gerència i innovació.

Cada grup constarà d’un coordinador o coordinadora i 5 persones expertes que duran a terme una anàlisi en profunditat sobre l’impacte de les seves àrees específiques en el maneig de la sèpsia. A continuació, s’establiran sessions interdisciplinàries en què participants de cada àrea disposaran un full de ruta per a innovacions futures en el camp d’infeccions severes i la sèpsia.

La trobada està organitzada pel Dr. Marcio Borges, investigador de l’IdISBa i cap de la Unitat Multidisciplinària de Sèpsia de l’Hospital Universitari Son Llàtzer, i el Dr. Roberto de la Rica, coordinador del Grup Multidisciplinari de Sèpsia de l’IdISBa.

TECNOSEPIS permetrà mostrar les darreres innovacions en el camp de les malalties infeccioses desenvolupades a les Illes Balears. L’activitat es podrà seguir en persona amb aforament restringit per complir la normativa COVID-19 i a través d’una plataforma en línia: https://tecnosepsis.com/