LOGO CAIB
Contingut
27 octubre 2021Conselleria d'Afers Socials i Esports

Afers Socials i Esports autoritza l'inici de les obres del nou centre de dia de Palmanova, a Calvià NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Afers Socials i Esports autoritza l'inici de les obres del nou centre de dia de Palmanova, a Calvià

Comptarà amb 30 places i té un termini d'execució de 12 mesos

Costarà 736.500 euros i el finançarà en un 50% la Conselleria d'Afers Socials, en un 25 per cent l'Ajuntament de Calvià i en un 25% l'IMAS

La conselleria d'Afers Socials i Esports ha fet l'acta de replanteig que autoritza l'inici de les obres del que serà el primer centre de dia de Calvià.

Aquest nou equipament s'està construint a ses Planes, a Palmanova i disposarà de trenta places per a gent gran amb dependència que passaran a formar part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència. Val a dir que serà el primer centre de dia del municipi exceptuant les places públiques que hi ha a la Llar de Calvià.

Per a la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, la construcció d'aquesta infraestructura “demostra l'aposta del Govern de les Illes Balears per l'atenció a la dependència i pel municipalisme enfortint els serveis socials progressivament”.

Les obres del nou centre ascendeixen a 736.548 €, dels quals el 50 % els aporta la Conselleria d’Afers Socials i Esports, el 25% l’Ajuntament de Calvià i el 25% restant el Consell Insular de Mallorca i són un reflex de la importància de la coordinació institucional per a enllestir projectes socials.

El projecte el signen els arquitectes Opposite Architects, SLP, i es construirà a dos solars cedits per l’Ajuntament de Calvià que tenen una superfície total de 2.045 m. El nou edifici tindrà una superfície construïda de 366 m² en una sola planta baixa i una alçada total de cinc metres.

L’edifici tendrà una sola planta mitjançant la macla de tres volums de diferents alçades i dimensions, organitzats al voltant d’un pati, que s’alineen d’acord amb els límits de la parcel·la. L’accés es produeix a través d’un porxo pel carrer —o la carretera— Calvià-Palmanova, que dona accés a un passadís al voltant del qual s’organitzen els tres volums. Quant al programa funcional, els tres mòduls es distribueixen de la manera següent:

- Mòdul de serveis: engloba els espais de serveis del centre, com els banys geriàtrics, els vestuaris i la sala de personal, el magatzem, la cuina i la sala d’instal·lacions. Totes les dependències disposen d’accés des del passadís principal.
- Mòdul de salut: hi ha la sala de fisioteràpia i el despatx del metge o la sala de cures.
- Mòdul d’estar: conté la sala polivalent i la sala de descans, dues sales on els usuaris passaran la major part del temps. Aquestes sales són contigües, de manera que es poden emprar conjuntament o de manera independent. Aquest espai té una terrassa exterior coberta amb una pèrgola mòbil per regular l’entrada de llum solar i el confort tèrmic dels usuaris.

El termini d'execució de la obra és de 12 mesos i l'està construint la UTE Insae SA – TR Construya SL.