20 d’octubre 2021 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Les juntes insulars d’aigües se centren en el nou Pla Hidrològic i la revisió del Pla de gestió de risc d’inundació NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les juntes insulars d’aigües se centren en el nou Pla Hidrològic i la revisió del Pla de gestió de risc d’inundació

Formentera ha estat l’illa on s’ha donat el sus, enguany, al cicle de reunions

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i la directora general de Recursos Hídrics, Joana Garau, han presidit, aquest dimecres, la Junta Insular d’Aigües de Formentera. Així, l’illa dona el sus a les reunions dedicades a les polítiques d’aigua, que tornen a ser presencials després de la millora de la situació sanitària. Dijous, dia 21 se celebrara la Junta a Eivissa; mentre que a Menorca serà el 27 d’octubre i a Mallorca el 28 d’aquest mes.

Els temes que es debaten a les juntes insulars d’aigües d’enguany són els referents a l’elaboració del Pla Hidrològic de les Illes Balears (PHIB), que actualment es troba en exposició pública, així com la revisió del Pla de gestió de risc d’inundació per a Balears.

Mir ha explicat que «l’emergència climàtica i les conseqüències derivades centren, inevitablement, els documents que ens han de servir per planificar el cicle de l’aigua per als pròxims anys». El conseller ha recordat que el nou Pla Hidrològic té com a un dels objectius principals el foment de l’ús d’aigües regenerades, «una fita que només assolirem si totes les administracions competents ens implicam activament en el procés».

Per la seva banda, Garau ha presentat a la Junta l’estat de tramitació dels dos plans, així com els punts clau de cadascun perquè tothom tengui la informació disponible al seu abast i es fomenti així la participació en les redaccions dels documents.

La Junta Insular d’Aigües és un organisme de participació i consulta de l’administració hidràulica. Es va constituir el 2002, però no va ser fins a la passada legislatura que es va consolidar, després que no es convocàs entre 2007 i 2016. Està formada per representants de les administracions autonòmica, insular i local; la Universitat de les Illes Balears (UIB); entitats ecologistes; professionals del sector i usuaris agrícoles, de regants i d’aigües urbanes.