LOGO CAIB
Contingut
20 octubre 2021Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Reactivació econòmica: 36 persones treballaran durant 12 mesos a l’Ajuntament de Calvià gràcies als programes mixts de Formació i Ocupació del SOIB NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: 36 persones treballaran durant 12 mesos a l’Ajuntament de Calvià gràcies als programes mixts de Formació i Ocupació del SOIB

Un total de 30 alumnes-treballadors i 6 professionals dels programes mixts SOIB 30 i SOIB JOVE Formació i Ocupació han començat a fer feina a l’Ajuntament de Calvià durant un període d’un any

L’Ajuntament de Calvià ha acollit avui l’acte de benvinguda als participants i personal docent dels 3 projectes que tot just comencen a rodar, i que ha comptat amb l’assistència del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, el batle de Calvià, Alfonso Rodriguez Badal; el director de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, la tinenta de batle d’Educació i Ocupació, Olga Granados, i el gerent de l’IFOC, Darío Espallargas.

Dels tres projectes engegats aquest mes, un correspon al programa SOIB JOVE, adreçat a treballadors menors de 30 anys, i els altres dos s’emmarquen en el programa SOIB 30, per a treballadors majors de 30 anys.

D’aquesta manera, els projectes anomenats “Es Figueral” i “Bosc de na Morisca”, que preveuen actuacions en aquests dues zones del municipi, s’adrecen a persones majors de 30 anys i s’han contractat  20 persones desocupades i 4 professionals docents.

ES FIGUERAL: l’alumne/treballador podrà obtenir el certificat d’Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i Activitats auxiliars en agricultura. Faran feines de condicionament de jardins en diferents dependències municipals, com per exemple escoletes municipals, el passeig de Calvià, zones enjardinades municipals, centres de gent gran, etc.

BOSC DE NA MORISCA: les persones participants obtindran dos certificats de professionalitat d'Activitats auxiliars en aprofitaments forestals i Activitats auxiliars en conservació i millora de monts. Se centraran en la gestió forestal del Parc Arqueològic de Sa Morisca, i en el projecte de gestió agroforestal de la finca pública de Galatzó. A més, duran a terme actuacions forestals, com l’esbrossa, neteja i manteniment de camins, i faixes antiincendis en diverses zones periurbanes.

 

10 alumnes-treballadors a SOIB JOVE

D’altra banda SENDERS LOCALS és el projecte de SOIB JOVE Formació i Ocupació que s’adreça a persones menors de 30 anys. Té una durada de 1.680 hores, i s’han contractat 10 joves desocupats, inscrits en el sistema nacional de Garantia Juvenil, i 2 professionals de gestió de projectes. En aquest projecte s’impartirà el certificat de professionalitat de Guia per itineraris de baixa i mitja muntanya, complementat amb el nivell A1 d’Alemany. Els joves faran tasques de recollida d’informació sobre l’estat de conservació dels camins públics d’interès excursionista, elaboraran guies dels recorreguts, analitzaran la senyalística o executaran activitats de guiatge de grups, entre altres actuacions relacionades amb senders i rutes d’interès excursionista a tot el municipi. També donaran suport en l’organització i desenvolupament d’activitats i esdeveniments relacionats de turisme actiu.

Per executar aquests tres projectes, l’Ajuntament de Calvià ha rebut una subvenció del SOIB de 678.000 euros que compta amb fons de la Conferència Sectorial i que pot estar cofinançada pel Fons Social Europeu, a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil per al període 2014-2020.