14 d’octubre 2021 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

L'Hospital d'Inca i la Fundació Es Garrover organitzen el primer Taller de musicoteràpia familiar NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L'Hospital d'Inca i la Fundació Es Garrover organitzen el primer Taller de musicoteràpia familiar

L'activitat comença el 15 d'octubre i estarà conduïda pels musicoterapeutes Pau Català i Arantxa Andreu

Sota el títol Som Família, Sonam Juntes, l'Hospital Comarcal d'Inca i la Fundació Es Garrover, en col·laboració amb Colonya Caixa Pollença, posen en marxa el primer Taller de musicoteràpia familiar. Es tracta d'una activitat ludicoartística dirigida a usuaris de salut mental i als seus familiars, l’objectiu de la qual és millorar l'autoestima i la motivació, reduir l'aïllament i l'ansietat i augmentar l'interès per l'entorn, i millorar així la socialització. Hi ha diversos estudis (McCaffrey: 2015; Solli: 2013 i Baines: 2013) que demostren que la musicoteràpia beneficia les persones que reben assistència sanitària psicològica o psiquiàtrica.

 

El Taller de musicoteràpia familiar ofereix un espai on familiars i usuaris participaran en activitats de percussió, cant, jocs i diverses dinàmiques grupals per expressar emocions, sintonitzar entre ells, relaxar-se, etc., per mitjà de la música i de les seves funcions terapèutiques.

 

L'activitat es durà a terme a les instal·lacions de l'Espai Garrover, a Inca, des de demà dia 15 d'octubre i fins al 3 de desembre. Seran vuit sessions dirigides pels musicoterapeutes Pau Català i Arantxa Andreu, membres de l'Associació Balear de Musicoterapeutes (ABAMU).