18 setembre 2021 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Una jornada de voluntariat conjunta als tres territoris de l’Euroregió Pirineus Mediterrània recull 245 quilos de residus a la Reserva Natural de s’Albufereta NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Una jornada de voluntariat conjunta als tres territoris de l’Euroregió Pirineus Mediterrània recull 245 quilos de residus a la Reserva Natural de s’Albufereta

Més de 8.000 persones han participat en activitats del programa Let’s Clean Up Europe els darrers cinc anys a les Illes Balears

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir; el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó; el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas; i el director general de Relacions exteriors, Antoni Vicens, han participat, aquest dissabte, en una jornada de voluntariat ambiental organitzada per l’Euroregió Pirineus Mediterrània en motiu de l’International Clean Up Day.

Per primera vegada, i seguint els objectius marcats pel seu nou full de ruta, l’Euroregió ha volgut coordinar un dia comú de recollida de residus en un lloc costaner pertanyent a un parc natural de cada regió, emmarcant-se en el Dia mundial de neteja del planeta. El Parc Natural del Delta de l’Ebre, a Catalunya, i el Parc Nacional Regional de la Narbonnaise, a Occitània, han estat els altres dos escenaris elegits.

Una cinquantena de voluntaris d’associacions locals com Creu Roja, GADMA i Fundació Vida Silvestre, han participat en la jornada, acompanyats de representants de l’Euroregió, dels ajuntaments de Pollença i Alcúdia, Agents de Medi Ambient i personal de les conselleries de Medi ambient i Territori i d’Hisenda i Afers Exteriors.

Els voluntaris han recollit un total de 245 quilos de residus: 57 kg. d'envasos, 20 kg. de vidre i 168 kg. d'altres tipus. El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha destacat l’organització conjunta de la jornada de recollida, un fet que «visibilitza la tasca coordinada que es fa des de l’Euroregió per desenvolupar projectes conjunts que ens duguin cap a una Europa més sostenible».

L'activitat s’emmarca en el programa europeu Let's Clean Up Europe (LCUE) i ha consistit en la retirada de residus de la zona litoral de S'Albufereta incloent activitats de sensibilització, bones pràctiques ambientals, separació de residus per al reciclatge, comptabilització dels residus retirats, pesatge, tipificació de residus litorals, elaboració de material per a la visibilitat de l'activitat.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha agraït la col·laboració de les entitats i els voluntaris i ha assenyalat que «el voluntariat ambiental és una peça cabdal per una societat conscienciada per construir un futur més verd i resilient». Mir ha destacat que, des de l’inici del programa LCUE a les Illes Balears el 2016, més de 8.000 persones han participat a les campanyes. La d’enguany encara té obertes les inscripcions i es poden dur a terme fins dia 30 de novembre.