13 setembre 2021 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: CONSELL DE GOVERN: EL GOVERN ELIMINA LES LIMITACIONS NOCTURNES A LES TROBADES SOCIALS I FAMILIARS A EIVISSA CConsell de Govern

COVID-19: CONSELL DE GOVERN: EL GOVERN ELIMINA LES LIMITACIONS NOCTURNES A LES TROBADES SOCIALS I FAMILIARS A EIVISSA

\ L’illa ha baixat de la IA14 de 350 casos per cada 100.000 habitants que establia l’aplicació de les restriccions i s’equipara a Menorca, Formentera i Mallorca   
\ A partir de demà es deixa de sol·licitar el formulari de viatge per a les persones vacunades amb pauta completa que entrin a l’arxipèlag


Atesa la millora de la situació epidemiològica i assistencial, la Conselleria de Salut i Consum ha dictat una resolució per la qual s’eliminen les limitacions nocturnes a les trobades socials i familiars entre no convivents a l’illa d’Eivissa on, fins ara, estaven restringides entre les 2.00 i les 6.00 de la matinada. Per tant, ja no queda cap illa a les Balears on siguin vigents les restriccions que establia el Pla Consolidat de Mesures de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19, en funció de la incidència acumulada a 14 dies i l’ocupació de planta hospitalària i de les unitats de cures intensives.  

Les dades epidemiològiques a dia 10 de setembre que recull la resolució indiquen que la incidència acumulada a 14 dies per cada 100.000 habitants era de 276,6 casos per cada 100.000 habitants a Eivissa a 14 dies. Per tant, per sota dels 350 casos que estableix la resolució per adoptar limitacions a les trobades nocturnes entre persones no convivents.
Així mateix, la resta de les illes també continuen amb la baixada de la incidència i, per tant, continuaran com fins ara, sense limitacions. Mallorca se situava divendres (dades que s’han agafat de referència per a fer l’informe) amb una IA14 de 185,4 casos, Formentera a 151,2 casos i Menorca presenta la incidència més baixa de les illes, amb 96,2 casos per cada 100.000 habitants detectats les dues setmanes anteriors.

Pel que fa a la situació assistencial, l’ocupació de llits per hospitalització per COVID-19 es troba de forma global en un nivell de risc baix, situada a 3,80 %, i l’ocupació de llits de cures crítiques, amb un 14,66 %, es troba en un nivell de risc mitjà.


Per àmbit d’illes, Eivissa presenta una ocupació d’hospitalització en nivell de risc mitjà (8,46 %), Mallorca presenta un nivell de risc baix (3,35 %) i Menorca presenta una ocupació d’hospitalització en nivells de nova normalitat (1,82 %). Al seu torn, l’ocupació de llits de cures crítiques es troba en situació de risc elevat a Mallorca (17,00 %), i de risc mitjà a Eivissa (11,48 %) i a Menorca, on no hi ha cap pacient COVID-19 ingressat a cures crítiques en aquests moments de nova normalitat (0,00 %).

Així doncs, la Conselleria de Salut i Consum ha disposat que, des de les 00.00 hores del 15 de setembre fins a les 24.00 hores del 29 de setembre de 2021, quan es tornarà a revisar la situació, no hi haurà cap limitació prevista per concloure les activitats col·lectives socials, culturals, esportives i d’oci, llevat que les ordenances municipals estableixin una hora de tancament concreta.
 
Així mateix, i una vegada ratificat pel TSJB l'acord del Govern de 8 de setembre respecte a la pròrroga dels controls d’entrada als ports i aeroports de l’arxipèlag, a partir de demà dimarts 14 de setembre, es deixarà de sol·licitar el formulari de viatge per a persones vacunades (serà suficient presentar el  certificat COVID). D'altra banda, només els majors de 12 anys (fins ara el llindar estava en 6 anys) hauran de presentar pauta completa de vacuna, prova negativa o justificant d’haver passat la malaltia.