8 setembre 2021 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Formentera acollirà una trobada internacional que pretén perfilar un full de ruta cap a una política europea de conservació de la posidònia NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Formentera acollirà una trobada internacional que pretén perfilar un full de ruta cap a una política europea de conservació de la posidònia

L’illa ha estat elegida per ser un referent en conscienciació i resultats de conservació

Formentera acollirà, entre els pròxims 21 i 24 de setembre, la primera trobada presencial de la Xarxa Mediterrània per a la Posidònia, una iniciativa de la Conselleria de Medi Ambient i Territori i l’Oficina francesa de la Biodiversitat que té l’objectiu de perfilar un full de ruta cap a una política comuna europea en matèria de conservació de la fanerògama marina. La trobada estava prevista per l’any passat però, per mor de la pandèmia, es va haver de celebrar de manera telemàtica.

Els assistents coneixeran de primera mà les polítiques que s’estan aplicant a les Illes Balears, comunitat pionera a l’hora de legislar sobre la conservació de la posidònia, així com les campanyes de conscienciació que es duen a terme a Formentera.

«Les Illes Balears són un referent en matèria de protecció de la posidònia i Formentera ho és a l’arxipèlag gràcies a diverses iniciatives a nivell autonòmic i insular», ha destacat el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, qui s’ha mostrat «confiat de l’èxit d’una iniciativa que si cristal·litza podria suposar una passa de gegant per a assegurar la conservació d’un dels hàbitats més importants de la mediterrània».

Mir s’ha reunit, aquest dimecres, a Marsella, amb el director de relacions europees i internacionals de l'Oficina Francesa de Biodiversitat, Cyrille Barnérias. A la trobada, els representants d’ambdues institucions han compartit els eixos que haurien de l’estratègia de conservació comuna, entre els quals destaquen les accions destinades a potenciar la instal·lació i ús de camps de boies ecològiques.

La Xarxa Mediterrània per a la Posidònia neix arran d’una trobada celebrada a Grècia el novembre de 2019 i que va comptar amb la participació de representants de la Unió Europea i de la majoria dels països europeus mediterranis. Un dels objectius principals de la trobada va ser la creació d’una xarxa de contactes per a poder unir sinergies de cara a una futura estratègia europea de conservació de la posidònia.

A data d’avui, han confirmat la seva presència representants d’onze països així com d’organitzacions internacionals com Med Pan, UICN o WWF.