LOGO CAIB
Contingut
26 agost 2021Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

El Govern consolida els ajuts a personal investigador postdoctoral NNota Informativa

Foto de noticia

El Govern consolida els ajuts a personal investigador postdoctoral

El pressupost d’aquests ajuts s’ha incrementat un 30 % respecte de l’any passat

La Secretaria Autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística ha consolidat els ajuts a personal investigador que ja ha finalitzat el doctorat. Així, un mínim de catorze doctors es podran incorporar com a investigadors al sistema de ciència i tecnologia de les Illes Balears a centres o unitats de recerca i desenvolupament tecnològic, públics o privats, ubicats a l'arxipèlag. 

La xifra suposa la consolidació del creixement que es va fer en la convocatòria de l’any passat, on es van poder incorporar quatre investigadors més. Cal recordar que les Illes Balears lideren, des de fa tres anys, el creixement en personal investigador a tot l’Estat espanyol. Això “gràcies a la tasca iniciada la passada legislatura, on es va fer una aposta clara pel canvi de rumb en política científica”, ha dit Pep Lluís Pons, director general de Política Universitària i Recerca.

Aquesta convocatòria, que es fa règim de concurrència competitiva i, per tant, es tenen en compte el currículum i l’experiència, ítems valorats de forma externa. La partida, de caràcter pluriennal (2021-2025), és d’1.318.000 €, un 30% més que la convocatòria anterior. El termini de sol·licitud acaba el 21 de setembre. Aquesta convocatòria se suma a dues altres anunciades recentment: la de formació de personal investigador (FPI) i la de tècnics de suport a la recerca. Així, amb les tres convocatòries, enguany s’incorporaran 38 persones al sistema de ciència i tecnologia de les Illes Balears

Pel que fa les categories, hi haurà cinc ajuts per al Programa Margalida Comas, per a joves investigadors; tres ajuts per al Programa Vicenç Mut - Estabilitat, per a investigadors amb experiència provinents de programes Margalida Comas de convocatòries anteriors; cinc ajuts per al Programa Vicenç Mut, per a investigadors amb experiència i, finalment, un ajut per al Programa Felip Bauçà, per a empreses privades d'R+D.