25 d’agost 2021 <10aL>Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

El Govern convoca nous ajuts per a formar personal investigador NNota Informativa

El Govern convoca nous ajuts per a formar personal investigador

Se suma més d’un milió i mig d’euros a la inversió en economia del coneixement

El Govern de les Illes Balears ha obert una convocatòria d’ajuts per a la formació de personal investigador, destinats a estudiants que vulguin iniciar la seva tesi doctoral amb l'objectiu de formar-se en recerca científica i tècnica. 

A través de la convocatòria, s’atorgaran subvencions a centres o unitats de recerca i desenvolupament tecnològic i a empreses ubicades a les Illes Balears per finançar catorze ajuts per formar personal investigador. 

També s’atorgaran subvencions per cobrir les taxes acadèmiques per al personal investigador en formació, que inclouen la tutela acadèmica de doctorat, l'obertura i el manteniment de l'expedient, i la defensa de la tesi doctoral. 

Existeixen dues modalitats: la primera inclou dotze ajuts per a la formació de personal investigador (FPI) a centres o unitats de recerca i desenvolupament tecnològic ubicats a les Illes Balears. La segona modalitat consta de dos ajuts per a la formació de personal investigador empresarial (FPI-E) a empreses ubicades a les Illes Balears. 

Es destinarà un import màxim d'1.536.560 euros amb caràcter pluriennal (2021-2026). El termini de sol·licitud comença el 25 d’agost i acaba el 21 de setembre. Tota la informació relacionada amb la convocatòria es pot trobar a dguni.caib.cat

La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, a través Direcció General de Política Universitària i Recerca, és la responsable d’aquesta convocatòria ja consolidada fruit de la tasca iniciada la passada legislatura i amb l’objectiu d’avançar cap a una economia del coneixement. 

En aquest sentit, el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha destacat que les Illes Balears siguin la comunitat autònoma que més ha crescut en personal dedicat a la recerca en els darrers dos anys i la segona que més ha crescut en despesa en R+D de l’Estat. “Promoure l’economia del coneixement mitjançant la inversió en polítiques de recerca significa fomentar la diversificació del model econòmic i la seva transformació cap un sistema productiu més competitiu i resilient”, ha dit el conseller Company.

Per la seva part, la secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, ha deixat clar que “cada acció que duim a terme és un petit gra d’arena al canvi de model socioecònomic, imprescindible si volen sortir del monocultiu i avançar cap a un país divers i sostenible”.

La convocatòria s’emmarca en els reptes de la societat de les Illes Balears establerts en el Pla de Ciència, Tecnologia i Innovació 2018-2022. Aquests són salut, canvi demogràfic i benestar; bioeconomia i economia circular; energia sostenible, eficient i neta; transport intel·ligent, sostenible i integrat; accions pel canvi global; societat canviant, innovadora i segura i, finalment, economia, societat i cultura digital.