6 d’agost 2021 <10aL>Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

El Govern de les Illes Balears destinarà fins a 635.000 euros en ajuts a mitjans de comunicació en català NNota Informativa

El Govern de les Illes Balears destinarà fins a 635.000 euros en ajuts a mitjans de comunicació en català

S’ha creat una nova línia d’ajuts per a projectes d’habilitació de l’edició en català d’una publicació en castellà

La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, ha fet pública la convocatòria anual d’ajuts a mitjans de comunicació en català a les Illes Balears. I, això, amb l’objectiu de fomentar la presència de la llengua catalana en els mitjans de comunicació social de les Illes Balears. 

Enguany, l’import total de la convocatòria és de 635.000 euros, un increment de 60.000 euros respecte de l’any passat. La principal novetat és la creació d’una nova línia destinada a projectes d’habilitació de l’edició en català d’una publicació en castellà. Aquest fet representa un incentiu per tal de fer créixer l’oferta de mitjans en la llengua pròpia de les Illes Balears.

Les ajudes a mitjans de comunicació en català de les Illes Balears contribueixen a la continuïtat del sector, que dona feina directa a un centenar de persones. També, «per garantir la pluralitat informativa, pilar bàsic d’una societat democràtica», tal com ha assenyalat la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior. 

A més, i com en anteriors convocatòries, se’n podran beneficiar les publicacions de premsa diària, premsa local, de temàtica especialitzada, i les emissions de ràdios i televisions en llengua catalana que hagin duit a terme la seva activitat durant l’any 2020. El termini per presentar les sol·licituds acaba el proper dia 19 d’agost.