6 d’agost 2021 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

L’IBANAT inicia el procés per autoritzar la recollida d’ametlles i garroves a les finques públiques NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’IBANAT inicia el procés per autoritzar la recollida d’ametlles i garroves a les finques públiques

Els interessats poden presentar les sol·licituds fins dia 13 d’agost a les 14 h

L’Institut Balear de la Natura (IBANAT) ha publicat l’anunci per a la recollida d’ametlles i garroves a les finques públiques de la seva titularitat amb l’objectiu d’aprofitar la gestió agrícola realitzada tot l’any i treure rendiment als fruits d’aquestes finques.

Aquest serà el tercer any que es durà a terme aquesta campanya després de la bona acollida que tingué l’any passat per part dels pagesos i dels gestors de les finques públiques i parcs naturals. La collita d’ametlles i garroves ajuda a mantenir els cultius en bon estat sanitari i millora la qualitat dels fruits per als anys següents. A més, serveix per donar a conèixer als visitants els aprofitaments agraris que es duen a terme a les finques públiques i valorar la tasca que es realitza en aquest sentit.

Es posen a disposició cinc lots que fan referència a les cinc finques on es poden collir els fruits: Mondragó, Llevant, Planícia, Son Real i Gabellí Petit. Atès que la plantació de garrovers i ametllers a Son Real té finalitats científiques, l’adjudicatari d’aquest lot s’haurà d’adaptar al calendari de collida de l’IRFAP, per al pesatge i recollida de mostres.

Els interessats poden consultar tota la informació i tramitar la sol·licitud fins dia 13 d’agost a les 14 h en el següent enllaç: http://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=4817553&coduo=1224&lang=ca