5 d’agost 2021 <10aL>Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

El Govern incorporarà la UIB en el Pla Estratègic d'Inversions de la Comunitat Autònoma NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern incorporarà la UIB en el Pla Estratègic d'Inversions de la Comunitat Autònoma

La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura i la UIB han acordat avui crear un equip de treball mixt per assolir els principals objectius en infraestructures, docència, recerca i transferència del coneixement

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha anunciat avui que el Govern incorporarà la UIB en el Pla Estratègic d'Inversions de la Comunitat Autònoma per recollir així les seves aportacions en l'objectiu comú d'assolir la transformació cap a un nou model econòmic i social a les Illes Balears.

Company ha explicat que aquesta incorporació inclou la creació d'un equip de treball mixt format per responsables institucionals i tècnics tant de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura com de la Universitat de les Illes Balears, des de les àrees de l'Oficina d'Inversions Estratègiques, la Direcció General de Fons Europeus i la Direcció General de Política Universitària i recerca. "Amb el grup de feina avançarem per assolir els principals objectius de la Universitat en matèria d'infraestructures, docència, recerca i transferència del coneixement. A més, podrem identificar oportunitats de finançament per donar resposta a les necessitats de la UIB", ha assegurat el conseller.

"Aquest és l'inici d'un moment molt important i la prova de la bona relació entre el Govern de les Illes Balears i la UIB per treballar conjuntament en una estratègia que suposa una aposta clara per la societat del coneixement i la seva rellevància en el futur d'aquestes Illes".

En el mateix sentit, s'ha expressat el rector de la UIB, Jaume Carot, en considerar que la inclusió de la UIB dins del Pla Estratègic d'Inversions "reconeix i reforça el paper que la Universitat ha de tenir en la transició cap a una economia basada en el coneixement i cap a la construcció d'una veritable societat del coneixement".

El Pla d'Inversions Estratègiques de la Comunitat Autònoma estarà format per les principals línies d'actuació i pels projectes considerats estratègics des del punt de vista de la seva capacitat de transformació, de generació de feina i d'augment de la productivitat, siguin d'iniciativa pública, privada o publicoprivada. Cal recordar que la inclusió d'un projecte en el Pla d'Inversions Estratègiques implicarà, en tot cas, la tramitació urgent i el despatx prioritari d'aquest. Per consegüent, a més de la reducció de terminis, s'hauran de tramitar amb celeritat per part dels ens i òrgans que hagin d'intervenir en el procediment i amb preferència sobre tots els altres.

La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura ha organitzat sessions informatives en relació amb el programa Next Generation-EU amb la FELIB, la CAEB, el Fòrum de la Societat Civil, el Tercer Sector Social de les Illes Balears i el Col·legi d'Economistes de les Illes Balears, entre altres.