LOGO CAIB
Contingut
5 juliol 2021Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

Nova convocatòria d’ajuts de foment d’ús de la llengua catalana NNota Informativa

Foto de noticia

Nova convocatòria d’ajuts de foment d’ús de la llengua catalana

És una de les línies estratègiques per fer arribar el català a la societat

La Direcció General de Política Lingüística, adscrita a la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, obre una nova convocatòria d’ajuts per al foment de l’ús de la llengua catalana. Un total de 225.000 euros es distribuiran entre ajuntaments i persones físiques i entitats sense ànim de lucre que hagin duit a terme actuacions per fomentar l’ús de la llengua catalana.

La finalitat dels ajuts és la difusió i la promoció de l’ús social de la llengua catalana entre la població general, tant autòctona com nouvinguda, de les Illes Balears. Les activitats per a les quals se sol·liciti l’ajut s’han d’haver duit a terme entre l’1 de novembre de 2020 i el 31 d’octubre de 2021. S’hi poden presentar projectes de voluntariat lingüístic, activitats formatives per a col·lectius específics, de lleure, de promoció de la integració lingüística i de sensibilització. El termini per presentar les sol·licituds és fins al dia 23 de juliol.

Segons ha explicat la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, la convocatòria respon a «la necessitat d’ajudar ajuntaments i entitats per fer arribar la llengua catalana a totes les capes de la societat». En aquest sentit, Defior ha reconegut que «societat civil i consistoris són agents indispensables en el procés de normalització lingüística».