25 juny 2021 <10aL>Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat

Comunicat en relació amb el brot COVID d'estudiants de la Península NNota Informativa

Comunicat en relació amb el brot COVID d'estudiants de la Península


El Govern de les Illes Balears té detectats els focus de contagi del brot de COVID relacionat amb viatges d'estudiants en els passats dies a Mallorca.

Segons el referit per part del mig miler de joves contagiats de diferents comunitats autònomes i les recerques dels serveis sanitaris de rastreig, va haver-hi diverses situacions on van poder facilitar-se els contagis.

Un d'ells va ser un concert de Reggaeton a la plaça de Toros de Palma, del qual s'ha obert expedient sota possible multa d'entre 60.000 i 600.000 euros per infracció molt greu a l’entitat organitzadora.

Així mateix s'han detectat altres espais de contagi a diferents festes de la costa de s'Arenal de Llucmajor, tant a barques com a terra, inclosos 9 hotels als quals s'està investigant i alguns dels quals ja han estat inspeccionats en les darreres hores.

D'altra banda, el Govern de les Illes Balears instarà en les pròximes hores al Govern central, competent en la matèria, perquè emprengui accions legals contra les agències de viatge de la península que hagin pogut organitzar o col·laborar en el desenvolupament d'aquestes activitats que incompleixen la normativa COVID.

El Govern de les Illes Balears vol manifestar que l'arxipèlag és un espai segur, amb una de les incidències més baixes d'Europa mantinguda en els últims mesos gràcies a l'esforç de tota la seva població per respectar les mesures de seguretat.

No es permetrà que la imprudència d'uns pocs, i dels qui es lucren amb això, posi en risc vides humanes i la recuperació econòmica.