LOGO CAIB
Contingut
24 juny 2021Conselleria de Salut i Consum

La Conselleria de Salut i Consum elaborarà un nou Pla Estratègic per al període 2021-2026 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Conselleria de Salut i Consum elaborarà un nou Pla Estratègic per al període 2021-2026

Les àrees prioritàries seran la consolidació d’una nova xarxa hospitalària, la renovació de l’Atenció Primària, l’atenció a les persones amb malalties cròniques, l’atenció a la salut mental i la millora de les condicions laborals dels treballadors, entre d’altres

La Conselleria de Salut i Consum desenvoluparà un nou Pla Estratègic per al període 2021-2026 a partir de diverses línies d’acció prioritària per continuar promovent un sistema de salut resolutiu, humà, per a tots, equitatiu, proper, accessible, modern, innovador, ben finançat, solvent i responsable.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, va presidir durant el dia d’ahir una reunió d’objectius estratègics amb l’assistència i participació de la secretària general i dels directors generals del departament  que dirigeix.

Entre les àrees prioritàries de la Conselleria hi ha el desenvolupament de la nova xarxa hospitalària amb la construcció del nou Hospital Son Dureta, el nou Hospital de Felanitx, la reforma de l’Hospital Verge del Toro de Menorca (tot tres destinats a l’atenció de persones amb malalties cròniques), la reforma integral de l’Hospital de Manacor, la reforma parcial de l’Hospital Comarcal d’Inca i la transformació de l’Hospital Psiquiàtric en el nou Parc Sanitari de Jesús, entre altres actuacions. A més, es continuarà amb la renovació i construcció dels centres de salut d’Atenció Primària com ara els de Pollença, Artà, Son Ferriol i Bons Aires (aquests dos darrers a Palma).

D’altra banda es potenciarà l’atenció a les persones amb malalties cròniques, l’atenció a la salut mental, la humanització de la sanitat, es desenvoluparà un pla de reducció de l’espera, s’implementaran les noves prestacions com el trasplantament de fetge i l’eutanàsia i es crearà l’Agència de Salut Pública, la qual contribuirà a impulsar la promoció de la salut.

A més, es continuarà treballant en l’increment de professionals sanitaris i la millora de les condicions laborals. Un altre tema prioritari serà la investigació i la formació. També es fomentarà la protecció dels drets dels consumidors amb l’aprovació de la Llei de protecció de les persones consumidores i usuàries.

A la reunió d’ahir assistiren la secretària general de la Conselleria, Guadalupe Pulido; el director general de Prestacions i Farmàcia, Nacho García; la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font; la directora general de Recerca en Salut, Formació i Acreditació, Asun Sànchez; el director general de Consum, Fèlix Alonso; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i el gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, Ismael Gutiérrez.