22 juny 2021 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: L'Àrea de Salut amplia a 22 les línies de vaccinació contra la covid-19 a Eivissa i Formentera amb la nova unitat mòbil NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: L'Àrea de Salut amplia a 22 les línies de vaccinació contra la covid-19 a Eivissa i Formentera amb la nova unitat mòbil

Es preveu que es podran inocular prop de 20.000 vaccins durant la setmana del 23 al 29 de juny

El director de Gestió i Pressupostos del Servei de Salut, Manuel Palomino —acompanyat del president del Consell Insular d'Eivissa, Vicent Marí; del batle de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, Marcos Serra; de la gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos, i del responsable de Sistemes de Gestió de Salut, Seguretat i Emergències de SEAT, Juan Manuel Fraile— ha presentat aquest matí la nova unitat mòbil de vaccinació contra la COVID-19, que estarà situada a l'aparcament del Centre de Salut Sant Antoni de Portmany.

La nova unitat, que disposarà de dues línies de vaccinació que permetrà administrar uns dos mil vaccins setmanalment, ampliarà el nombre de línies operatives i els punts de vaccinació a Eivissa. Això serà fruit del conveni que el Servei de Salut ha signat amb SEAT per impulsar el pla de vaccinació massiva.

La unitat mòbil d'Eivissa és un dels tres vehicles que ha cedit el Grup SEAT a les Illes Balears. Aquesta empresa també proporciona el personal necessari per a la vaccinació, que prové del Servei de Prevenció Mancomunat de les Empreses del Grup Volkswagen a Espanya. Per la seva banda, la Conselleria de Salut s'encarrega de citar la població i de subministrar els vials necessaris.

D'aquesta manera, la setmana del 23 al 29 de juny Eivissa comptarà amb la capacitat operativa màxima fins al moment: disset línies de vaccinació repartides en tres localitzacions diferents. Així, el Recinte Firal disposarà de catorze línies; la Clínica Vila Park, del Grup Policlínica, en el carrer de Corona, tindrà una altra línia des del dia 28 de juny; mentre que la unitat mòbil situada a l'aparcament del Centre de Salut Sant Antoni de Portmany, que dijous obrirà dues línies més.

Formentera, d'altra banda, també aconseguirà aquesta setmana la seva capacitat màxima i tindrà actives cinc línies més, situades totes en el punt de vaccinació de l'Hospital de Formentera.

Tant el RecinteFiral d'Eivissa com l'Hospital de Formentera comptaran amb una línia específica per a persones menors de 60 que es van posar la primera dosi d'AstraZeneca, i en la qual completaran el cicle vaccinal amb Pfizer o bé amb el vaccí d'Oxford (AstraZeneca).

A més d'aquestes vint-i-dues línies de vaccinació, l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera continua amb la vaccinació de grans al·lèrgics a l'Hospital deDia Mèdic de l'Hospital Can Misses.

Salut preveu administrar prop de 20.000 vaccins aquesta setmana

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera disposarà, a partir de demà, d'aproximadament 20.000 dosi per afrontar la vaccinació els propers set dies. El Servei de Farmàcia compta amb 10.530 dosis de Pfizer, per a primeres i segones dosis; 3.400 dosis de Moderna per a primeres i segones dosis; 3.514 dosis d'AstraZeneca, i 2.275 unidosis de Jansen.

De tots els vaccins disponibles es repartiran 2.000 dosis de Janssen per a la unitat mòbil del Centre de Salut Sant Antoni de Portmany per a la setmana del 23 al 29 de juny i 400 dosis de la marca Pfizer per administrar en el Centre Vila Park els dies 28 i 29 de juny.

L'augment de la producció de vaccins ha incrementat exponencialment l'arribada de vials a les Illes Balears. Eivissa i Formentera, com la resta d'illes, han entrat en una fase d'acceleració de la campanya de vaccinació, que es preveu que s'intensifiqui al llarg del mes de juliol. Amb la incorporació de la unitat mòbil, l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera està preparada per inocular fins a 2.800 dosis diàries.

A causa de la celebració de la Fira del Moble en el Recinte Firal d'Eivissa, la setmana vinent, l'Àrea de Salut en col·laboració i coordinació amb GSAIB i el Consell d'Eivissa, ha adaptat els circuitos d'entradaper facilitar l'accés durant la celebració d’aquest esdeveniment. A més, també s'han instal·lat unes carpes a l'exterior per protegir del sol els usuaris que triïn ser vaccinats en el RecinteFiral.