21 juny 2021 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

CONSELL DE GOVERN: MEDI AMBIENT DESTINARÀ 2,1 MILIONS D’EUROS ELS PROPERS DOS ANYS A FINANÇAR PROJECTES MUNICIPALS EN MATÈRIA DE GESTIÓ DE RESIDUS CConsell de Govern

CONSELL DE GOVERN: MEDI AMBIENT DESTINARÀ 2,1 MILIONS D’EUROS ELS PROPERS DOS ANYS A FINANÇAR PROJECTES MUNICIPALS EN MATÈRIA DE GESTIÓ DE RESIDUS

\ Es preveuen noves línies d’ajuts per retirar amiant d’edificis públics o per instal·lar papereres de recollida selectiva en espais públics
\ Les dues convocatòries anteriors han permès finançar diversos projectes, entre els quals millores a una trentena de deixalleries, per valor d’1,4 milions


El Consell de Govern ha atorgat al conseller de Medi Ambient i Territori l’autorització prèvia per exercir la competència en matèria d’autorització i disposició de la despesa corresponent a l’expedient de convocatòria de subvencions per al finançament d’inversions relatives a la prevenció, la reducció i la gestió dels residus a les Illes Balears, per al període 2021-2023, per un import total de 2.180.000,00 €.

L’objectiu de la convocatòria és finançar actuacions d’entitats locals i empreses públiques que es dediquen a la gestió de residus que permetin millorar la prevenció i la gestió dels residus municipals.

Entre les activitats subvencionables es tornen a incloure les orientades a la millora de les deixalleries de l’arxipèlag per adequar-les a la normativa vigent; a la construcció de noves instal·lacions, incloses les minideixalleries; al finançament de campanyes de sensibilització en matèria de residus, i a la redacció de plans i programes de prevenció i gestió de residus municipals.

La novetat d’aquesta convocatòria és la inclusió de noves línies de finançament destinades a la instal·lació de papereres de recollida selectiva als espais públics; al foment del compostatge domèstic i comunitari; al finançament de la recollida selectiva del residu tèxtil en l’àmbit municipal, i a l’organització d’esdeveniments amb participació municipal i residu zero.

S’hi ha inclòs, a més, una partida per finançar la retirada d’amiant d’edificis públics i contribuir així a la implantació del Pla Director Sectorial de Prevenció i Gestió de Residus Perillosos de les Illes Balears.

Aquesta és la tercera convocatòria d’aquest tipus de la Conselleria de Medi Ambient i Territori. Les dues anteriors (2018 i 2019-2020) van finançar actuacions per un import total d’1.474.950,92 €. Entre aquestes, destaquen les més de trenta actuacions desenvolupades a deixalleries municipals, ja fossin de nova construcció o de millora i adequació a la normativa de les ja existents.