16 juny 2021 <10aL>Presidenta

El Govern subscriu un conveni amb Seat S.A. per col·laborar en la vaccinació NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern subscriu un conveni amb Seat S.A. per col·laborar en la vaccinació

Seat S.A. cedeix tres unitats mòbils i el personal necessari durant el mesos de juny, juliol i agost

Baleària, Vueling, Melià i BALEVAL participen també de l’acord, fent gratuïts els desplaçaments i l’allotjament del personal vacunador

 

El Govern de les Illes Balears ha subscrit un conveni de col·laboració amb Seat S.A. per col·laborar en la vaccinació massiva durant els mesos de juny, juliol i agost. Avui matí han signat el conveni el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i els representants de la companyia, en presència de la presidenta del Govern, Francina Armengol, i de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez. Està previst que la vaccinació s’iniciï en aquestes unitats mòbils el proper dia 23. 

Amb aquest conveni, Seat S.A. cedeix tres unitats mòbils (una a Mallorca, una a Menorca i una a Eivissa) habilitades per a la vaccinació massiva. També proporciona el personal necessari, que prové del Servei de Prevenció Mancomunat de les Empreses del Grup Volkswagen a Espanya. 

En virtut d’aquest acord, d’una banda, la Conselleria de Salut i Consum s’encarrega de citar la població a una d’aquestes tres unitats mòbils i de subministrar els vials necessaris; de l’altra,  Seat S.A. proporciona les unitats mòbils (que ubicaran on designi prèviament el Servei) i els recursos humans i materials necessaris. 

Durant l’acte de signatura del conveni, la presidenta Armengol ha explicat que aquestes unitats mòbils de vaccinació estan preparades per administrar, cada una d’elles, 20.000 dosis setmanals, tot i que, «si les Illes Balears reben més vacunes, tenim la possibilitat d’ampliar aquesta xifra». 

Les persones que podran rebré el vaccí als camions vacunadors són, com ha especificat la presidenta, aquelles a qui els toqui per edat: «no es vacuna a gent específica. Les persones podran elegir per Bitcita, a més del seu centre de salut o un centre de vaccinació massiva, aquests espais», que estaran situats a Santa Ponça, Maó i Sant Antoni de Portmany.

Armengol ha agraït «l’empatia» i la «solidaritat» de Seat S.A. i ha explicat que aquesta col·laboració és «absolutament gratuïta» gràcies a la participació d’altres companyies que han volgut implicar-se en fer avançar el procés de vaccinació, com són Vueling, Baleària, Melià i l’associació empresarial de cotxes de lloguer VALEBAL.

Cadascuna d’aquestes entitats col·laboradores participarà de la manera següent: 

─ Vueling: proporciona vols gratuïts d’anada i tornada de la Península a les Illes al personal sanitari i administratiu que s’hagi de desplaçar per dur a terme la vaccinació a les unitats mòbils. 

─ Melià: proporciona allotjament gratuït a les Illes al personal sanitari i administratiu durant la seva estada per dur a terme la vaccinació a les unitats mòbils.

─ Baleària: proporciona desplaçament gratuït d’anada i tornada a les illes al personal sanitari i administratiu que s’hagi de desplaçar per dur a terme la vaccinació a les unitats mòbils. 

─ BALEVAL: posa 6 vehicles (dos per illa) a disposició del personal sanitari i administratiu per poder desplaçar-se des dels punts de vaccinació a l’allotjament. 

El Servei de Salut ha elaborat un Protocol d’Actuació on es defineixen les actuacions que el personal de les unitats mòbils haurà de dur a terme per assegurar la traçabilitat de la vaccinació de la població. Els vaccins subministrats pel Servei hauran de ser custodiats i mantinguts amb totes les mesures de seguretat i conservació. A més, un dels principis essencials d’aquest conveni és que la informació sigui tractada amb la seguretat i confidencialitat necessàries per evitar la comunicació, divulgació o tractament de dades sanitàries fora de les finalitats previstes en la normativa. 

L’acceleració del ritme de producció de vaccins ha suposat un augment exponencial de l’arribada de vials. És important recordar que en una comunitat autònoma com la nostra ─líder en recepció de turistes estrangers─ l’acceleració en el ritme de vaccinació és una fita prioritària i urgent.

Vaccinació massiva a centres de salut i pavellons 

El Servei de Salut té en marxa múltiples punts de vaccinació massiva, que es troben disponibles a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Els ciutadans poden escollir entre vaccinar-se als punts massius o als centres de salut que s’adaptin més a la seva logística. Els punts de vaccinació massiva de les Illes Balears són els següents: 

A Mallorca: 
Centre COVID exprés de Son Dureta (Palma)
Poliesportiu Germans Escalas (Palma) 
Poliesportiu Mateu Cañellas (Inca)
Hipòdrom de Manacor

A Menorca: 
Recinte Firal (Maó)
Sala polivalent Canal Salat (Ciutadella)

A Eivissa i Formentera: 
Recinte Firal (Eivissa) 
Hospital de Formentera