LOGO CAIB
Contingut
15 juny 2021Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

Èxit de la trobada d'assessors lingüístics de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Èxit de la trobada d'assessors lingüístics de les Illes Balears

Hi han assistit tècnics de totes les institucions públiques de l’arxipèlag

Aquest dimarts ha tingut lloc una trobada d’assessors lingüístics de les administracions públiques de les Illes Balears, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística. Hi han assistit, de forma virtual, més de 50 tècnics del Govern de les Illes Balears, dels consells, dels ajuntaments i de la UIB. A la presentació també hi han estat presents els responsables de política lingüística del Govern i dels consells insulars. Es tracta d’una convocatòria amb la participació de totes les institucions públiques de l’arxipèlag que feia anys que no es duia a terme. 

La trobada s’ha estructurat per àmbits institucionals i també en tres àmbits competencials, com són la dinamització, l’assessorament i l’acreditació de coneixements. El principal objectiu de la trobada és crear un espai de col·laboració i de reflexió conjunta per tal de compartir experiències i així millorar la feina dels tècnics a favor de la llengua catalana. Fruit dels debats, s’ha generat un document de conclusions que servirà per orientar futures actuacions. 

La directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, ha fet èmfasi en la “necessitat de coordinar-se i de treballar conjuntament des de totes les instituciones per complir el mandat estatutari de normalització lingüística”. En aquest sentit, a la trobada s’ha recordat que la figura de l’assessor lingüístic neix precisament del mandat que tenen els poders públics de treballar per normalitzar l’ús de la llengua catalana.