LOGO CAIB
Contingut
11 juny 2021Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: La Conselleria de Salut i l’Ajuntament de Palma signen la cessió d’un solar a la Soledat per construir-hi un servei d’urgències d’Atenció Primària NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: La Conselleria de Salut i l’Ajuntament de Palma signen la cessió d’un solar a la Soledat per construir-hi un servei d’urgències d’Atenció Primària

Donarà servei a 32.000 persones de les barriades de La Soledat, Son Gotleu, Nou Llevant i Pere Garau

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez i el batle de Palma, José Hila, han assistit avui a la signatura de la cessió d’un solar de l’Ajuntament que es troba a La Soledat perquè la Conselleria de Salut i Consum construeixi i gestioni un nou Servei d’Urgències d’Atenció Primària (SUAP). També hi han estat presents el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo; la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, i la regidora de Turisme, Sanitat i Consum, Elena Navarro.

 

Aquest solar, que fa 1.929 m2, confronta amb el carrer de Sant Damas, amb un espai lliure i amb un vial, i està destinat a equipament sociocultural. La Conselleria havia traslladat la petició a l’Ajuntament de poder millorar les prestacions sanitàries del barri construint-hi un servei d’urgències d’atenció primària (SUAP) per als veïns de les barriades de La Soledat, Son Gotleu, Nou Llevant i Pere Garau.

 

Una vegada formalitzada la cessió, el Govern de les Illes Balears s’encarregarà de fer el canvi d’ús del solar d’acord amb l’Ajuntament, en virtut de la tramitació corresponent de l’Àrea de Model de Ciutat perquè el solar es pogués posar a disposició de la Conselleria. Patrimoni, que gestiona l’Àrea de Participació Ciutadana i Govern Interior, és qui s’ha encarregat de la cessió; per la seva part, l’Àrea de Turisme, Sanitat i Consum s’ha coordinat amb la Conselleria per donar solució a les necessitats sanitàries de la zona.

 

Cal assenyalar que s’ha triat aquest solar perquè és el que té més capacitat d’edificació, i que la finalitat de la cessió s’ha de complir en el termini màxim de cinc anys i s’ha de mantenir durant els trenta següents. En cas d’incompliment o de falta d’ús es resoldria automàticament l’acord.

 

La Conselleria de Salut, per part seva, començarà amb el procés de licitació del projecte arquitectònic i posterior licitació de les obres.