LOGO CAIB
Contingut
11 juny 2021Presidenta

El Govern finalitzarà una nova promoció de 5 HPO públics al centre de Palma al mes de setembre NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern finalitzarà una nova promoció de 5 HPO públics al centre de Palma al mes de setembre

La presidenta Armengol i el conseller Marí han visitat les obres, que avancen a bon ritme, al barri de la Calatrava

El 2021 hi haurà 247 habitatges de protecció oficial en construcció a Palma, amb una inversió de 35 milions d’euros

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i del batle de Palma, José Hila, han visitat la promoció de cinc habitatges de protecció oficial que en aquests moments estan en construcció, ubicats al carrer Posada de Monserrat, al nucli històric de Palma. També han participat en l’acte la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Catalina Cladera; el director general d’Habitatge, Eduardo Robsy, i la gerent de l’IBAVI, Cristina Ballester

Aquests habitatges es varen començar a construir a l’abril del 2020, poques setmanes després de la declaració de l’estat d’alarma i en aquests moments es troben en un estat molt avançat, amb una previsió de finalització del mes de setembre d’enguany. El pressupost invertit en aquesta nova promoció d’habitatge públic és de 881.886 euros.

Es tracta de 5 habitatges de protecció pública situats en un edifici entre mitgeres plurifamiliar, adaptant-se al compliment de la normativa de habitatge de protecció pública que limita a un mínim de 45 m2 útils per habitatge. També es projecta un local en planta baixa destinat a garatge de la unitat mòbil d'IB3, per a ús del Teatre Xesc Forteza.

Dels cinc habitatges, un d’ells és adaptat (el que està situat a la planta baixa). Tots ells compten amb ventilació creuada i comparteixen un pati interior de grans dimensions.

S’han dissenyat i construït seguint els criteris de l’arquitectura sostenible que s’està desenvolupant des de l’IBAVI. Una arquitectura que repercuteix en una eficiència energètica de l’habitatge i amb una reducció de les emissions tant en el procés de construcció com en la vida útil de l’immoble.

Aquests habitatges aniran destinats a lloguer, una renta mensual que des de l’IBAVI adequaran a les famílies que hi aniran a viure i on no pagarab més d’un 30 % dels seus ingressos en concepte de lloguer i despeses derivades.

Palma és una de les ciutats de les Illes Balears on més demanda d’habitatge social hi ha, per això la tasca inversora en matèria d’habitatge en aquest indret esdevé molt important. Gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament que ha cedit diversos sòls, aquest 2021 hi haurà onze promocions en construcció al municipi, un total de 247 habitatges. La inversió total prevista per a aquestes promocions és de gairebé 35 milions d’euros.