LOGO CAIB
Contingut
9 juny 2021Conselleria de Medi Ambient i Territori

El Parc Natural de l’Albufera de Mallorca crea un oasi de papallones per afavorir-ne la conservació NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Parc Natural de l’Albufera de Mallorca crea un oasi de papallones per afavorir-ne la conservació

S’ inaugura també una nova plataforma d’observació d’aus al Camí dels Polls

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha inaugurat un espai de 180 metres quadrats que s’ha habilitat per afavorir la presència de pol·linitzadors, alhora que s’espera que contribueixi a la conservació de les papallones. A la presentació hi han assitit el director del Parc natural, Maties Rebassa, i representants de l'Associació Zerynthia.

L’oasi està situat a devora el centre d’informació de Sa Roca i s’hi han sembrat espècies vegetals autòctones nectaríferes, moltes d’elles plantes aromàtiques, que permetran a les papallones alimentar-se de les seves fulles i del nèctar de les flors durant la fase d’eruga. S’espera que l’oasi sigui plenament funcional a partir de la propera primavera, tot i que aquests dies ja s’estan veient nombroses papallones atretes per les noves plantes.

El conseller ha destacat que «aquest espai propiciarà no només la proliferació de papallones sinó també d’altres pol·linitzadors» tot afegint que «fomentar la biodiversitat en els nostres espais naturals protegits és una de les línies mestres d’actuació de la Conselleria».

A més, també servirà com a recurs educatiu i de sensibilització ambiental sobre els pol·linitzadors, que sustenten bona part de les xarxes tròfiques i ecosistemes terrestres, així com moltes de les plantes que ens serveixen d’aliment.

A la visita, el conseller també ha vist la nova plataforma d’observació d’aus al Camí des Polls. Té una superfície de 9 metres quadrats i està elevada a dos metres. És la novena plataforma elevada d’observació d’aus del parc. D’aquesta manera, quasi totes les zones de s'Albufera són visibles des d’alguna de les plataformes existents. Des d’aquesta en concret s’hi poden observar aus pròpies del canyissar i de zones humides d’aigua dolça. Aquesta nova infraestructura es troba en una zona on recentment s’hi ha desenvolupat un projecte de recuperació dels boscos de ribera.