21 maig 2021 <10aL>Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

El canal de YouTube Pàrsecs i altres herbes i la jove bibliotuber Xisca March, guanyadors del «Concurs de videorecomanacions culturals per a joves youtubers» de sa Pobla NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El canal de YouTube Pàrsecs i altres herbes i la jove bibliotuber Xisca March, guanyadors del «Concurs de videorecomanacions culturals per a joves youtubers» de sa Pobla

La iniciativa ha estat convocada per l’Ajuntament de sa Pobla i la Direcció General de Política Lingüística

El «Concurs de videorecomanacions culturals per a joves youtubers de sa Pobla» ja té guanyadors. En la modalitat de filmtubers (és a dir, de videorecomanacions de sèries o pel·lícules) ha resultat guanyador el vídeo «Nomadland, els premis Òscar i altres herbes», de Sebastià Franch, Pere Joan March i Macià Torrens (del canal de YouTube Pàrsecs i altres herbes). D’altra banda, en la modalitat de bibliotubers (de videorecomanacions de llibres) ha resultat premiada la jove poblera Xisca March, amb el vídeo «Lectures preferides de na Xisca»

Aquesta primera edició del «Concurs de videorecomanacions culturals per a joves youtubers», ha estat organitzada conjuntament per l’Ajuntament de sa Pobla i la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears. Els altres municipis que de moment han convocat el concurs són els següents: Llucmajor, Sant Josep de sa Talaia, Artà, Muro i Ferreries. Altres municipis preveuen publicar la convocatòria al llarg de les properes setmanes.

La Direcció General de Política Lingüística, conjuntament amb diferents municipis de les Illes Balears, ha impulsat la convocatòria del «Concurs de videorecomanacions culturals per a joves youtubers», que es durà a terme en tots els municipis interessats en la iniciativa. L’objectiu és fomentar entre el públic juvenil la difusió a Internet de continguts audiovisuals en llengua catalana i, alhora, la lectura i el consum de sèries i pel·lícules en català.

Aquests concursos municipals van adreçats al públic juvenil, a partir de 14 anys, i inclouen dues modalitats: videorecomanacions de llibres (adreçades als bibliotubers) i videorecomanacions d’obres audiovisuals (adreçades als filmtubers). Els bibliotubers són youtubers que en els vídeos que produeixen comenten i recomanen llibres que han llegit. Els filmtubers, al seu torn, recomanen pel·lícules i sèries. Sa Pobla ha estat el primer municipi en què s’ha resolt el concurs amb la proclamació dels guanyadors. En aquest cas, el premi que obtindrà cada participant és de 100 euros en metàl·lic i una subscripció a una plataforma de continguts audiovisuals en streaming.