18 maig 2021 <10aL>Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

S’ofereixen tallers de formació en llengua catalana a persones amb dificultat d’inserció sociolaboral NNota Informativa

S’ofereixen tallers de formació en llengua catalana a persones amb dificultat d’inserció sociolaboral

Serveis Socials i Política Lingüística uneixen esforços per a la inclusió social i l’aprenentatge de la llengua pròpia de les Illes Balears

La Direcció General de Política Lingüística i la Direcció General de Serveis Socials del Govern han iniciat una col·laboració per dur a terme actuacions per afavorir l’aprenentatge del català dirigida a persones amb dificultat d’inserció sociolaboral. En concret, s’han organitzat dos tallers de formació en llengua catalana per a col·lectius de l'Arenal, a Mallorca. En concret, es tracta de dos cursos de 40 hores, que compten amb l'assistència d’un nombre limitat d’alumnes prèviament seleccionats per Càritas Mallorca sota criteris d'inserció sociolaboral.

Un taller se centra en l’alfabetització i la comunicació oral, mentre que en l'altre s’imparteix un nivell inicial de coneixements de català. Està previst reforçar la iniciativa amb altres activitats, organitzades amb la col·laboració d’altres entitats, com ara recorreguts pel centre de Palma, visites culturals o activitats esportives, amb el propòsit que els alumnes puguin conèixer millor la realitat social i cultural que els envolta i garantir un context que faciliti la integració d’aquest col·lectiu. 

Segons ha explicat la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, l’objectiu general d’aquestes actuacions és “garantir l’accés al coneixement del català a tota la població i incrementar aquest coneixement”. Defior ha recalcat que “el coneixement de la  llengua pròpia de les Illes Balears afavoreix la convivència i l’arrelament”.