23 d’abril 2021 <10aL>Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

Paraules per Sant Jordi genera una gran cadena d’usuaris compartint paraules NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Paraules per Sant Jordi genera una gran cadena d’usuaris compartint paraules

La iniciativa, impulsada per la DGPL, ha tingut una gran repercussió a les xarxes

La Diada de Sant Jordi ha tingut les paraules com a protagonistes a les xarxes. Centenars de persones, institucions i entitats han compartit mots als seus comptes. Així, s’han sumat a la iniciativa Paraules per Sant Jordi, impulsada per la Direcció General de Política Lingüística. Els usuaris han fet ús del sistema d’etiquetatge de cada xarxa per compartir el mot escollit amb altres usuaris. Així mateix, molts han explicat el perquè de l’elecció. 

Moltes de les paraules triades han estat acompanyades també d’imatges, poemes o vídeos. L’etiqueta #paraulesperSantJordi ha servit per emparar les publicacions, que s’han estès arreu dels territoris de parla catalana. Així, i com ja succeí l’any passat amb la iniciativa Per Sant Jordi, una paraula, s’ha creat una gran cadena amb usuaris que han compartit la llengua catalana. 

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, s’hi ha sumat amb la paraula albirar. També ho han fet  els consellers de l’executiu. Així, eltitular de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha escollit el mot llum; la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, s’ha decantat per tendresa o el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, que ha triat resiliència. També s’hi han sumat nombrosos ajuntaments de les Illes Balears o organismes públics com el Servei d’Assessorament Lingüístic del Consell de Menorca amb el mot bresca.

Des de la societat civil, entitats i persones, també ha compartit paraules. Per exemple, l’actriu Agnès Llobet ha triat aixoplugar-se, el glosador Mateu Xurí ha escollit berul, la Plataforma Tant és ara com abans ha apostat per enginy, Onda Cero Eivissa i Formentera ha escrit escoltívol o el sindicat UGT, que s’ha decidit per essencials. El Mercat de l’Olivar també ha animat a sumar-se a la iniciativa.