LOGO CAIB
Contingut
16 abril 2021Conselleria de Mobilitat i Habitatge

El conseller Marí presenta l'estat d'execució d'obres de l'IBAVI, amb 774 HPO nous en construcció en 2021 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El conseller Marí presenta l'estat d'execució d'obres de l'IBAVI, amb 774 HPO nous en construcció en 2021

La previsió és lliurar aquest mateix any 99 HPO d'obra nova als ciutadans i altres 499 el 2022, més els que s'hi sumin per tempteig i retracte o cessió obligatòria de grans tenidors. L'objectiu és incrementar el parc d'habitatge públic, entre obra nova i altres vies, un 62% en dos anys

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, acompanyat del director general d'Habitatge i Arquitectura, Eduard Robsy, i de la gerent de l'IBAVI, Cristina Ballester, ha presentat avui l'estat d'execució del parc públic d'habitatge a les Illes Balears i ha assegurat que l'objectiu és incrementar en més de mil habitatges en dos anys al parc públic, una fita que -ha afegit- és del tot factible "amb el ritme de construcció que estem duent a terme".


"El ritme de construcció que duem ens permet ser optimistes i apuntar a aquest objectiu tan ambiciós d'arribar a un mínim de 1.118 habitatges més al parc públic", ha assegurat el conseller.
La majoria d'aquests habitatges, 902 HPO, són construcció nova a càrrec de l'IBAVI i altres 216 són habitatges que incrementaran el parc públic per les altres vies (un mínim de 77 per l'exercici del dret de tempteig i retracte; 40 de promocions que es faran col·laboració publico-privada; 43 del programa Cohabita (a través de cooperatives) i altres 56 per cessió obligatòria temporal de grans tenidors.

El conseller ha detallat que actualment hi ha 774 HPO que o bé ja estan en construcció (un total de 578) o bé que just començaran dins 2021 (altres 196), a les que se sumen altres 128  HPO en tramitació.


A Mallorca, hi haurà en 2021 un total de 572 HPO en construcció, 116 a Menorca i 86 a Eivissa.


La previsió és que d' aquests habitatges, en aquest mateix any 2021 se'n puguin lliurar 99 a les famílies i tenir-ne acabats 73 més, que podrien ser lliurats en els primers mesos de 2022.
El 2022, la previsió és lliurar 494 habitatges més i abans d'acabar la legislatura, els altres 181.


Tant el conseller com la directora gerent de l'IBAVI han insistit en el fet que aquestes són les xifres tangibles d'avui (amb pressupost de 2021 i una petita part de 2022 d'obra nova) però amb tota probabilitat l'increment del parc serà major perquè es disposarà del pressupost de les properes anualitats perquè s'explotarà també al màxim la incorporació d'habitatges per les altres vies
"Estem parlant d'una realitat tangible. D'obres a molts dels municipis de les nostres Illes que van avançant a bon ritme. Estam parlant d'una activitat en construcció que en 2020 va representar quasi el 10% de tota l'activitat de la construcció a les Illes i que suposa un increment del 62% del parc actual d'HPO", ha ressaltat el conseller. El parc actual és de 1.806 habitatges.


El conseller ha destacat que "tots aquests habitatges en construcció, i els que incorporem per altres vies, estan destinats a lloguer. I a més a més tenim establert un sistema de pagament que garanteix que les persones que hi viuran tindran una renda adaptada a les seves possibilitats econòmiques i que mai hauran de pagar més del 30% dels seus ingressos".

Finalment, ha recordat també que totes les promocions en construcció "responen a una arquitectura sostenible: feim habitatges amb materials sostenibles, de les nostres illes, i configurats de manera que aprofitin al màxim els recursos energètics naturals per fer-los sostenibles tant mediambientalment com econòmicament, per la reducció de despeses que faciliten pels seus sistemes d'aprofitament de llum o ventilació".

 

Es pot descarregar la presentació al següent enllanç:

https://wetransfer.com/downloads/8b353169fd57d9578ca16dfca8cc862e20210416101018/4ced48