13 d’abril 2021 <10aL>Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica

Sectors Productius posa en marxa un nou cicle de seminaris virtuals de dinamització comercial dels municipis de les Illes Balears NNota Informativa

Sectors Productius posa en marxa un nou cicle de seminaris virtuals de dinamització comercial dels municipis de les Illes Balears

La Direcció General de Comerç i l’IDI, en col·laboració amb l’empresa Focalizza, presenten aquests seminaris dissenyats per a tècnics i responsables municipals i insulars, perquè disposin de les darreres actualitzacions en matèria de dinamització comercial i econòmica

La Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica ha posat en marxa, a través de la Direcció General de Comerç i l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), un nou cicle de seminaris virtuals de dinamització comercial dels municipis de les Illes Balears, en col·laboració amb l’empresa Focalizza.

Aquests seminaris han estat dissenyats per a responsables municipals i insulars, perquè disposin de les darreres actualitzacions en matèria de dinamització comercial i econòmica amb vista a la implementació de plans i polítiques municipals de reactivació i regeneració del teixit productiu més proper.

El secretari autonòmic de Sectors Productius, Jesús Jurado, ha destacat que «la reactivació requereix també una formació adient. És essencial que des del Govern donem impuls a aquests tipus de seminaris per tal de poder oferir totes les eines actualitzades i necessàries perquè es dinamitzi de forma coordinada l’activitat comercial en tots els sectors».

En aquests seminaris, s’abordaran temes com les estratègies per a la dinamització conjunta del comerç i el turisme, així com el de la transformació digital del comerç de proximitat o estratègies per a la reactivació dels locals buits. Així mateix, es tractaran les diferents estratègies per a la reactivació de les associacions de comerciants i el paper del comerç en el camí cap als objectius de desenvolupament sostenible.

Per la seva banda, el director general de Comerç, Miguel Piñol, ha asseverat que aquests seminaris «són una continuació del que es va fer el 2020 per donar un suport formatiu als municipis en la seva planificació de polítiques de reactivació i regeneració del teixit comercial i dels centres urbans, i s’enfoquen a dos perfils diferents: responsables municipals i insulars, que dissenyen i decideixen les polítiques; i tècniques i tècnics i AODL, que els duen a terme».

Piñol ha destacat que «la política del Govern és la continuïtat del comerç de proximitat amb polítiques de proximitat, i per tant la nostra aposta sempre és municipalista i insular».

La inscripció està disponible des d’aquest dilluns, dia 12 d’abril, a l’enllaç següent: https://cutt.ly/8c5pDWD.