LOGO CAIB
Contingut
18 març 2021Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

Reunió entre la Direcció General de Política Lingüística i la Federació de Persones Sordes de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reunió entre la Direcció General de Política Lingüística i la Federació de Persones Sordes de les Illes Balears

S’ha tractat la realitat dels usuaris de les llengües de signes i de possibles vies per donar-los suport des de l’Administració

La directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, i el president de la Federació de Persones Sordes de les Illes Balears (FPSIB), Marcos Pons, s’han reunit aquest dijous dematí per videoconferència. A la reunió també hi ha assistit el director de l’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics, Albert Villaverde. Els assistents han comptat amb el suport d’una intèrpret de llengua de signes.

La reunió ha servit com a primera presa de contacte entre ambdues parts. Des de la Federació de Persones Sordes s’han expressat alguns dels principals problemes del col·lectiu, agreujats darrerament amb la pandèmia, que ha suposat un increment de la prestació de serveis per via telefònica o telemàtica. El president  de la FSIB ha explicat que no totes les persones sordes tenen el mateix nivell de lectoescriptura, de manera que les webs institucionals no sempre són accessibles per a aquest col·lectiu.

La directora general de Política Lingüística, per la seva banda, s’ha mostrat receptiva a les qüestions plantejades per la FPSIB i ha ofert la seva col·laboració per vehicular-les davant els òrgans responsables d’atendre les necessitats comunicatives del col·lectiu de persones sordes i de garantir els seus drets com a usuaris de les llengües de signes. Així mateix, Defior ha manifestat la seva disposició a estudiar l’encaix jurídic de les reclamacions que puguin adreçar a l’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics els usuaris de les llengües de signes, arran de la Proposició no de llei aprovada pel Parlament de les Illes Balears el novembre de 2020, en què es demanava que l’Oficina assumís la promoció i la defensa d’aquestes llengües.