8 març 2021 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: El poliesportiu Germans Escalas posa en marxa 7 línies per vaccinar fins a 800 persones cada dia NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: El poliesportiu Germans Escalas posa en marxa 7 línies per vaccinar fins a 800 persones cada dia

Les instal·lacions poden encabir fins a 14 línies per administrar prop de 3.000 vaccins al dia

El poliesportiu Germans Escalas (Palma) posa en marxa avui 7 línies per vaccinar fins a 800 persones cada dia, dins el marc del Pla de Vacunació implementat pel Servei de Salut. A aquestes instal·lacions es continua amb la vaccinació del grup de docents i el de forces i cossos de seguretat i emergències. Amb l’arribada de més dosis, aquestes instal·lacions disposen de capacitat per doblar el nombre de línies —fins a 14— i vaccinar fins a 3.000 persones cada dia. El dispositiu ha estat organitzat per Gestió Sanitària Assistencial de les Illes Baleares (GSAIB), empresa pública que dona suport logístic al Servei de Salut.

Es tracta del primer gran espai habilitat com a punt de vaccinació a la població de les Illes Balears. Estarà obert del dilluns al diumenge, de 8 a 20 h, tot i que alguna línia quedarà operativa dues hores més —fins a les 22.00 h— per a aquelles persones que no puguin ser vaccinades dins l’horari ordinari.

La central Infovacunacovid és l’encarregada de citar les persones —seguint el Pla de Vacunació—, que arribaran a les instal·lacions amb les dues cites ja programades (primera i segona dosi). El personal d’admissió confirmarà que les dades són les correctes (la vaccinació queda registrada dins la història de salut) i orientarà l’usuari en tot el procés. Una vegada vaccinat, l’usuari haurà d’esperar entre 15 i 30 minuts com a mesura de seguretat davant possibles efectes adversos. Finalment, se li lliurarà una cartilla de vaccinació.

El Servei de Salut preveu una segona fase que començarà la segona quinzena de març i en la qual es preveu habilitar altres punts de Mallorca, Menorca, i Eivissa i Formentera. Amb tots els dispositius oberts es podrien arribar a administrar entre onze i dotze mil dosis diàries. Els espais són els següents: 

A Mallorca:

Covid Exprés Son Dureta (Palma): 10 línies
Poliesportiu Germans Escalas (Palma): 14 línies
Poliesportiu Mateu Canyelles (Inca): 6 línies
Hipòdrom de Manacor: 6 línies

A Menorca:

Recinte Firal (Maó): 6 línies
Sala Polivalent Canal Salat (Ciutadella): 4 línies

A Eivissa i Formentera:

Recinte Firal (Eivissa): 10 línies
Hospital de Formentera: 2 línies