25 febrer 2021 <10aL>Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

Nova partida per a activitats universitàries NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Nova partida per a activitats universitàries

Pons: “la universitat ha de ser també un referent social i cultural”

La Direcció General de Política Universitària i Recerca destina 15.000 euros per a organitzar actes que dinamitzin la vida universitària. Amb aquesta convocatòria es vol ajudar a la Universitat de les Illes Balears a contribuir a la societat i a l’economia mitjançant la formació de graduats amb esperit crític i habilitats d’aprenentatge.

Els ajuts volen fomentar activitats com congressos, jornades, trobades, cursos, seminaris o conferències, emmarcats en l’àmbit universitari, que tinguin lloc a les Illes Balears. No han de ser una repetició de continguts acadèmics i han de tractar sobre temes d’actualitat, el debat dels quals sigui pertinent dins l’àmbit universitari. També es fa referència a activitats culturals, formatives i informatives sobre temes vinculats a l’accés a la universitat, l’oferta d’estudis, les sortides professionals, la formació permanent o l’actualització professional.

El director general de Política Universitària i Recerca, Pep Lluís Pons, ha explicat que aquesta és una partida més per donar suport a la UIB  i potenciar-la “com un referent social i cultural, més enllà d’allò estrictament acadèmic”. Pons ha recordat que la universitat “no és només un espai on s’imparteixen lliçons magistrals sinó també un pol de vida i de generació d’una societat més oberta i democràtica”.

La quantitat màxima de subvenció per activitat és de 1.500 euros. El termini per sol·licitar aquestes ajudes acaba el 18 de juny. La iniciativa s’emmarca dins l’Estratègia Universitat 2015 per a la modernització del sistema universitari i que estableix com una tercera missió de la universitat, la transferència del coneixement, el compromís social, els serveis a la comunitat i la col·laboració amb altres institucions.