23 febrer 2021 <10aL>Conselleria de Mobilitat i Habitatge

L'IBAVI cedirà 10 pisos al Consell de Mallorca per a famílies en situació temporal d'emergència i vulnerabilitat social NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L'IBAVI cedirà 10 pisos al Consell de Mallorca per a famílies en situació temporal d'emergència i vulnerabilitat social

La presidenta Cladera i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, han tancat l'acord, que es materialitzarà en un conveni, en la primera reunió de feina que han mantingut avui

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, s'ha reunit avui amb la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, a la seu de la institució insular en una primera trobada de feina que ha servit per avançar en projectes comuns entre les dues institucions i tancar acords que s'havien treballat fins ara de manera conjunta i que són prioritaris com les polítiques de mobilitat i d'habitatge a l'illa.

El conseller i la presidenta han anunciat que aviat es formalitzarà, mitjançant un conveni entre l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) i l'Institut Mallorquí s'Afers Socials (IMAS), la cessió, per part de l'IBAVI, de deu pisos destinats a cobrir necessitats d'emergència o vulnerabilitat social temporals a Mallorca i que gestionarà l'IMAS. Seran deu pisos ubicats tant a Palma com a la part forana que es destinaran a acollir de manera temporal famílies que hagin patit un desnonament i no tinguin alternativa residencial.

Marí ha destacat la importància de la col·laboració institucional per atendre les situacions d'emergència a través dels recursos més adequats per gestionar-les. Per això, s'ha apostat per la cessió d'aquest paquet de 10 habitatges de l'IBAVI a l'IMAS per atendre famílies en circumstàncies excepcionals i facilitar-los un habitatge temporal com a un recurs diferent del parc de lloguer que gestiona l'IBAVI.

«És imprescindible que les institucions públiques donem resposta a situacions d'emergència social i residencial, especialment, en un moment com l'actual. Des de l'IBAVI ja ho estan fent i aquest acord ens permet des del Consell fer polítiques socials també en temes d'habitatge» ha apuntat la presidenta Cladera. És una línia de col·laboració que treballem amb la Conselleria de Mobilitat i Habitatge i en la qual seguim fent feina amb altres projectes, com és una oficina d'acompanyament en matèria d'habitatge per a persones en situació de risc d'exclusió social.

En matèria de mobilitat, el conseller i la presidenta del Consell han coincidit en la contribució del Consell de Mallorca en el disseny i presa de decisions en matèria de mobilitat i transports i en la futura incorporació del Consell en el Consorci de Transports de Mallorca.

Durant la reunió, el conseller ha assegurat que és molt positiva la integració del Consell en el Consorci per dur endavant de manera coordinada el desplegament de les polítiques del Pla Director de Mobilitat de les Illes Balears aprovat la passada. El Pla, a més de la millora del transport públic (amb ampliació de la xarxa ferroviària -amb projectes com el tramvia a Son Espases, Aeroport o metro al Parc Bit-) preveu altres mesures de foment del transport col·lectiu com l'adequació de carrils VAO o aparcaments dissuasius als afores dels centres urbans.

Cladera ha recordat que aquesta coordinació «passa per la incorporació del Consell de Mallorca en el Consorci de Transports de Mallorca», ha apuntat la presidenta. «El Consell entraria a formar-hi part i així podria contribuir en decisions importants que ara són damunt la taula, com el tramvia a Palma i que suposen un canvi important en el model de mobilitat d'illa. Aquest serà l'espai conjunt des d'on desenvolupar una visió conjunta i transversal en el model que compartim» ha dit.