8 febrer 2021 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Les reserves hídriques de les Illes Balears es mantenen en el 62 % NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les reserves hídriques de les Illes Balears es mantenen en el 62 %

Eivissa millora lleugerament però segueix en escenari de prealerta

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 62 % en el mes de gener, igualant el registre del mes anterior, però sis punts per davall dels registres del mateix mes de l’any passat, quan se situaren al 68 %.

Per illes, les variacions més significatives es produeixen a les Pitiüses. Així, Eivissa passa del 48% al 50% i Formentera del 52% al 54%. Mallorca registra un increment d’un punt percentual, situant-se al 63% mentre que Menorca (64%) no varia respecte el mes anterior.

Pel que fa a la situació de les unitats de demanda (UD), la d’Eivissa és l’única que es manté en escenari de prealerta. La UD Pla de Mallorca se situa en situació de prealerta.

Les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), indiquen que gener ha estat humit, ja que es varen acumular 74,6 l/m2, un 42% per sobre de la mitjana. Amb tot, el percentatge interanual de precipitació ja és deficitari en el conjunt de la comunitat (94%) i a cadascuna de les illes: Mallorca (98%), Menorca (84%) i Pitiüses (68%).

Les pluges de gener han permès la recuperació d’alguns aqüífers, sobretot a la Serra de Tramuntana, però tot i així s’observen alguns descensos a altres zones de Mallorca. La UD d’Eivissa ha superat el llindar de la normalitat però segueix en l’escenari de prealerta i necessitarà dos mesos mes en la situació de normalitat per tornar a canviar d’escenari.