LOGO CAIB
Contingut
3 febrer 2021Conselleria de Medi Ambient i Territori

La renovació de les estacions d’aforament de la xarxa hidrogràfica permetrà un salt de qualitat en la millora del coneixement NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La renovació de les estacions d’aforament de la xarxa hidrogràfica permetrà un salt de qualitat en la millora del coneixement

El projecte, finançat en part per l’ITS, té un pressupost d’1,2 milions d’euros

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i la directora general de Recursos Hídrics, Joana Garau, han presentat, aquest dimecres, la remodelació de la xarxa hidrogràfica de les Illes Balears. El projecte compta amb un pressupost de 1.260.702,90 € dels quals un 60% (762.483,70 €) estan finançats amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS).

El projecte de millora, automatització i implantació de noves estacions d’aforament preveu la millora de les 21 estacions existents (situades totes elles a Mallorca) i la construcció de vint noves estacions (dotze a Mallorca, sis a Menorca i dues a Eivissa). A més, s’instal·laran sondes automàtiques i s’implantarà un sistema de recopilació telemàtica de dades. Es preveu també el subministrament del programari adequat i la formació dels tècnics.

Mir ha destacat que el projecte permetrà renovar i modernitzar una xarxa que du obsoleta gairebé una dècada. «En definitiva, ens permetrà millorar la fiabilitat de les dades que aporten aquestes estacions d’aforament i permetre millorar el coneixement dels cabals infiltrats als aqüífers». «Així, complim les prescripcions del Pla Hidrològic de les Illes Balears», ha afegit.

El projecte ha estat presentat a l’estació d’aforament del Torrent de sa Riera, al terme municipal de Palma. Les actuacions que s’hi han realitzat han consistit en condicionar els accessos i la llera així com en reparar la solera existent. S’ha protegit el llit del torrent amb una escullera engravada amb formigó i s’ha reparat l’estació sobre la qual s’ha instal·lat un panell solar. Finalment, s’ha netejat el pou i s’hi ha instal·lat una sonda submergible de nivell i una escala limnimètrica de fundició d’alumini de dos metres d’alçada.