19 gener 2021 Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

Martí March inicia una ronda de visites als instituts de recerca de Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Martí March inicia una ronda de visites als instituts de recerca de Balears

Avui ha visitat la seu del SOCIB i s’ha reunit amb el seu director

En les properes setmanes visitarà la resta de centres d’investigació

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha visitat avui la Infraestructura Científico Tècnica Singular SOCIB, Sistema d’Observació i Predicció Costanera de les Illes Balears. L’han acompanyat la secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, i el director general de Política Universitària i Recerca, Josep Lluis Pons.

Amb aquesta visita s’inicia una ronda de reunions amb els diferents instituts de recerca de Balears amb l’objectiu de tractar qüestions relacionades amb l’impuls de la ciència i la tecnologia a les Illes. En aquest sentit, Martí March ha destacat que “tenim com a una fita important de legislatura donar un suport important a la recerca i a la divulgació científica a les Balears”. Per altra banda, ha recordat que “actualment ja s’està tramitant la Llei de la Ciència que esperam que contribueixi de manera activa a assolir aquest objectiu”.

En el decurs de la visita ha tengut lloc una reunió amb el director del centre, Joaquim Tintoré, que ha explicat la feina desenvolupada al SOCIB i el canvi de paradigma  que ha suposat aquesta instal·lació, pionera a Balears, i de referència internacional per a l’observació costanera, ja que es fan servir múltiples plataformes de manera integrada i assegurant una disponibilitat de dades en temps real per a investigadors i també per a la societat a través d’Internet.