LOGO CAIB
Contingut
16 gener 2021Presidenta

COVID-19: Armengol visita el dispositiu per dur a terme el cribratge massiu a la ciutat d'Eivissa NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Armengol visita el dispositiu per dur a terme el cribratge massiu a la ciutat d'Eivissa

Durant el matí ja s'han fet 610 proves i s'han detectat 33 positius

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha visitat el dispositiu instal·lat al poliesportiu Es Pratet per dur a terme el cribratge poblacional que el Servei de Salut de les Illes Balears ha començat aquest dissabte a la ciutat d'Eivissa per tal de per detectar i contenir la transmissió de la COVID-19. L'han acompanyada a la visita el batle d'Eivissa, Rafel Ruiz; la gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos, i el coordinador COVID i de Cribratges Poblacionals, Carlos Radúan, entre altres responsables.

La presidenta Armengol ha recordat la importància de participar d'aquestes actuacions per tal d'aturar contagis i ha recordat que ara, amb la introducció de les proves d'antígens, el procediment és més àgil. Per això ha demanat la màxima participació a la població, ja que aquests cribratges són "una bona manera d'aturar les cadenes de contagi" i ha anunciat que fins a les 13 h ja s'havien fet 610 proves i detectats 33 positius.

També ha volgut agrair la feina de tots els professionals sanitaris "que s'esforcen al màxim per protegir les nostres vides" i a l'ajuntament per facilitar al màxim l'organització del dispositiu.

Armengol ha recordat que durant la segona onada ja es feren cribratges massius a Vila i Sant Antoni, amb proves PCR i ha anunciat que, en funció de com evolucionin les dades d'incidència, se'n podrien fer a altres municipis de l'Illa.

Les xifres de contagis a Eivissa s'han incrementat en els darrers dies fins a arribar a una incidència acumulada a 14 dies de 1242 casos per cada 100.000 habitants.

El dispositiu, instal·lat al poliesportiu Es Pratet, s'ha organitzat amb 10 línies de cribratge i es podran fer fins a 1.500 tests cada dia. Això vol dir que en sis dies es podrien fer fins a 9.000 tests d'antígens. S'ha de recordar que totes les proves positives es ratifiquen amb una prova PCR.

Els ciutadans estan cridats a acudir-hi segons la zona de residència, de 9 a 18 h i sense cita prèvia:
-Dissabte 16: els ciutadans que viuen a ses Figueretes, Can Cantó, Ca n'Escandell, Cas Serres, es Viver, Can Sifre i Platja d'en Bossa.

-Diumenge 17: els ciutadans que viuen a es Soto, sa Capelleta, Puig d'es Molins, Eixample, sa Colomina, es Clot, sa Real, sa Joveria, Can Misses i Cas Mut.

-Dilluns 18 els ciutadans que viuen a Dalt Vila, la Marina, s'Alamera, sa Penya, es Pratet, es Gorg, sa Blanca Dona, Can Bofí, Passeig Marítim, Talamanca, s'Illa Plana i Prat de ses Monges.

Els dies 19, 20 i 21, en el mateix horari, hi podran anar les persones de totes les zones que no hi hagin pogut anar el dia que tenien assignat.

Fins ara el balanç de cribratges del Govern de les Illes Balears és de 38.000 proves i 356 positius detectats en 14 cribratges massius.