LOGO CAIB
Contingut
15 desembre 2020Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Reactivació econòmica: Les polítiques d'ocupació del SOIB i l'Ajuntament d'Eivissa donen feina a 215 persones al municipi NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: Les polítiques d'ocupació del SOIB i l'Ajuntament d'Eivissa donen feina a 215 persones al municipi

Entre el 2019 i el 2021 s'hauran destinat gairebé tres milions d'euros en programes del servei d'ocupació a la ciutat

El Govern, a través del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, i l'Ajuntament d'Eivissa han impulsat programes de foment de l'ocupació que hauran permès la contractació de 215 persones al municipi entre el 2019 i el 2021. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i el batle d'Eivissa, Rafel Ruiz, així ho han explicat aquest dimarts en una roda de premsa per valorar el desenvolupament dels diferents programes de polítiques actives d’ocupació al municipi.

 

La contractació d'aquestes persones ha suposat la inversió, per part del SOIB, de 2,8 milions d'euros des del 2019 i la contractació de persones aturades de llarga durada, dones víctimes de violència masclista, joves i, a partir d'aquest mateix dimarts, persones treballadores directament afectades per la COVID-19, a través del programa SOIB Reactiva.

 

El conseller ha valorat molt positivament la feina conjunta i de col·laboració entre l'Ajuntament i el SOIB i la les mesures preses durant el 2020 per fer front a la situació derivada de la pandèmia: “entre finals del 2020 i durant el 2021, l'Ajuntament d'Eivissa haurà contractat 177 persones a través de programes del SOIB”, una manera de “continuar donant oportunitats a qui més ho necessita i donar resposta ràpida a una situació sobrevinguda” com ha estat la COVID-19.

 

Durant la roda de premsa, a la qual han assistit el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, i la regidora de Recursos Humans, Economia i Hisenda d'Eivissa, Estefanía Torres, Negueruela ha defensat que s'hagi “definit ja una fulla de ruta compartida” a través del diàleg social per reactivar el mercat laboral de les Illes Balears.

 

Per part seva, Ruiz ha posat èmfasi en la necessitat que “les administracions públiques treballin colze a colze” i ha donat la benvinguda a les primeres persones treballadores del programa SOIB Reactiva, que, juntament amb la resta de programes d'ocupació impulsats aquests mesos per les dues institucions serà “probablement la contractació més nombrosa de totes les administracions insulars”.

 

 

143 contractacions a través de SOIB Reactiva

 

Les d'avui són les primeres de 143 persones que començaran properament un contracte de feina amb l'Ajuntament d'Eivissa a través del programa SOIB Reactiva, que té com a objectiu donar una oportunitat laboral a tres col·lectius prioritaris: joves, persones aturades de llarga durada i les ja esmentades persones directament afectades per la COVID-19 que es troben preferentment sense prestacions o subsidis i amb càrregues familiars.

 

SOIB Reactiva és un dels principals programes inclosos dins del Pla de Xoc per a l'Ocupació, presentat fa unes quantes setmanes com a un paquet de mesures d'abast immediat, que ja estan en marxa o ho estaran properament i que tenen com a objectiu incidir directament en la dinamització del mercat laboral de les Illes Balears. En el cas de l'Illa d'Eivissa, el pla implica una inversió de 9,2 milions d'euros i un benefici directe a més de 4.200 persones.

 

Es tracta de mesures que s'integraran, a partir de l'any que ve, dins del nou Pla d'Ocupació de Qualitat, un marc més ampli de polítiques que inclou, a més d'aquelles destinades a l'ocupació, actuacions relacionades amb el treball de qualitat, la salut laboral, l'autoocupació o la conciliació.

Es tracta de mesures que s'integrarà, a partir de l'any que ve, dins del nou Pla d'Ocupació de Qualitat, un marc més ampli de polítiques que inclou, a més d'aquelles destinades a l'ocupació, actuacions relacionades amb el treball de qualitat, la salut laboral, l'autoocupació o la conciliació.