7 desembre 2020 <10aL>Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Reactivació econòmica: L’AETIB participa en la fira Routes Reonnected amb l'objectiu de reactivar la connectivitat aèria a les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: L’AETIB participa en la fira Routes Reonnected amb l'objectiu de reactivar la connectivitat aèria a les Illes Balears

S'han mantingut prop de 10 reunions de treball amb diferents aerolínies internacionals

L'Agència d'Estratègia Turística (AETIB), acompanyada dels  Consells Insulars de Mallorca, Menorca  i Eivissa, participà la setmana passada a la fira Routes Reconnected, un esdeveniment internacional que, del 30 de novembre al 4 de desembre, ha reunit  als  principals  professionals  del sector aeri a nivell mundial.  

La fira  enguany  s'ha celebrat  en un format íntegrament  on-line  a conseqüència de no haver pogut celebrar  cap de les edicions  programades de la fira  Routes  durant 2020 (WorldRoutes,  RoutesEurope i RoutesAmerica). 

Les Illes  Balears  han participat  en aquesta  edició  de Routes  Reconnected  amb l'objectiu  de treballar  per la reactivació  de la  connectivitat  aèria  a les Illes  Balears,  precisament en un any en què el sector aeri  s'ha  vist  fortament colpejat  pels  efectes  de la pandèmia  mundial  a causa de la  Covid-19.  Per a això, l'AETIB ha mantingut prop de 10 reunions de treball amb diferents companyies aèries, entre les quals es troben Condor,  Transavia France, Transavia  Netherdlans,  Alitalia,  Finnair, o BA City  Flyer,  entre altres. 

En totes aquestes reunions s'ha posat de manifest que les Illes Balears són un destí segur, amb una incidència de Covid-19 de les més baixes d'Espanya i que compleixen amb tots els protocols de seguretat establerts per al sector turístic. 

Les companyies aèries, per part seva, han coincidit assenyalar que confien en una ràpida recuperació del sector aeri ara que s'ha anunciat l'inici de la vacunació per a principis de 2020. A més, tots han demandat una major col·laboració amb l'administracions en matèria de màrqueting amb la finalitat d'incentivar la demanda en els mercats emissors. Per a això, la AETIB els ha traslladat la seva predisposició a col·laborar i l'inici d'una pròxima convocatòria de co-màrqueting amb línies aèries per al primer trimestre de 2021.  

La participació en la fira virtual Routes Reconnected  s'emmarca dins del pla d'acció 2020 de l’AETIB amb l'objectiu de contribuir a la millora de la connectivitat a les Illes Balears, a més d'afavorir la reactivació econòmica i turística a les illes després de les conseqüències de la Covid-19. 

Routes Reconnected és un dels majors esdeveniments mundial de connectivitat aèria i suposa un punt de trobada dels professionals de l'aviació en el qual les companyies aèries es posen en contacte amb aeroports, administracions i turoperadors amb la finalitat d'impulsar el desenvolupament de rutes en la indústria de l'aviació comercial.