2 novembre 2020 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: La Conselleria de Salut fa gairebé vuit-centes PCR en un cribratge al nucli urbà de Manacor per conèixer la incidència de la COVID-19 en un col·lectiu de població concret NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: La Conselleria de Salut fa gairebé vuit-centes PCR en un cribratge al nucli urbà de Manacor per conèixer la incidència de la COVID-19 en un col·lectiu de població concret

L’estudi es dirigeix als residents de la ciutat de 15 a 45 anys

Durant aquest cap de setmana, la Conselleria de Salut i Consum ha fet 789 proves PCR (628 dissabte i 161 diumenge) al nucli urbà de Manacor per conèixer la incidència de la COVID-19 en un col·lectiu de població concret, els residents de 15 a 45 anys. S’hi han detectat 8 casos positius, mentre que 550 han donat resultat negatiu; la resta continua a l’espera que acabin les anàlisis.

 

La recollida de mostres va començar dissabte en un envelat cedit per l’Ajuntament que es va muntar davant el número 9 de la Rambla del Rei en Jaume, de Manacor. Aquest dispositiu estarà operatiu tota la setmana per continuar prenent mostres durant l’horari de 9.00 a 18.00. L’objectiu de les proves és determinar la incidència del SARS-CoV-2 en aquesta franja poblacional, en la qual s’ha detectat el nivell més alt de contagis, i intentar combatre l’expansió del virus i tallar la transmissió comunitària.

 

Qualsevol persona que respongui al perfil de l’estudi i vulgui fer-se la prova pot acudir directament a l’envelat en l’horari indicat o pot demanar cita telefonant a Infocovid (900 100 971).

 

Cribratge selectiu de docents a la unitat COVID-exprés mòbil

 

D’altra banda, la Conselleria de Salut i Consum també començarà avui el cribratge selectiu del personal docent del nucli urbà de Manacor mitjançant una unitat COVID-exprés mòbil, que és un autobús situat al costat del Centre de Salut Sa Torre, a Manacor, per a la presa de mostres. Així doncs, entre avui i el 25 de novembre els docents de 15 a 45 anys podran fer-se voluntàriament la prova PCR.

 

De moment, la COVID-exprés mòbil dona suport al Centre de Salut amb les proves PCR, fent-ne entre 100 i 120 cada dia, de mitjana.