30 d’octubre 2020 Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

Política Lingüística adjudica 225.000 euros al foment de l’ús del català NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Política Lingüística adjudica 225.000 euros al foment de l’ús del català

Tot i la pandèmia, es manté el nombre d’activitats que han rebut l’ajuda

La Direcció General de Política Lingüística, adscrita a la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, ha adjudicat les ajudes per al foment de l’ús de la llengua catalana convocades el passat mes de juny. Un total de 225.000 euros es repartiran entre ajuntaments i entitats sense ànim de lucre. Es tracta d’ajuts destinats a projectes de voluntariat lingüístic, activitats formatives per a col·lectius específics, de lleure, d’integració lingüística i de sensibilització. La finalitat dels ajuts és la difusió i la promoció de l’ús social de la llengua catalana entre la població general, tant autòctona com nouvinguda, de les Illes Balears.

En aquesta convocatòria s’hi han presentat un total de 29 entitats i 48 activitats. Finalment, han estat 28 entitats i 44 activitats les que han complert els requisits. En aquest sentit, la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, ha remarcat la importància d’aquestes ajudes, perquè “en temps difícils com els actuals, no s’ha d’oblidar la llengua catalana”, ja que “és una garantia de convivència i cohesió social”. D’altra banda, la realització d’aquestes activitats també contribueix a activar l’economia.

Tot i la situació generada per la pandèmia de la COVID-19, la xifra d’activitats amb dret a rebre l’ajut és molt similar a la del 2019, que va ser de 48. Cal tenir en compte que el període per dur a terme les activitats era de l’1 de novembre del 2019 fins al 31 d’octubre d’enguany. Per aquest motiu, moltes de les activitats que s’haurien pogut dur a terme en circumstàncies normals enguany no s’han pogut realitzar o s’han hagut de reformular. Així i tot, el nombre d’activitats subvencionades mitjançant la convocatòria d’enguany és superior al del 2018, en què van ser 40 activitats les que van rebre ajut.