29 d’octubre 2020 Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

Vicepresidència vol destinar el 3 % de la recaptació de les taxes de joc a la prevenció NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat
També es destinarà una partida pressupostària per digitalitzar i modernitzar el Servei de Joc per a un major control

Vicepresidència vol destinar el 3 % de la recaptació de les taxes de joc a la prevenció

La proposta s’ha anunciat avui, en el Dia Nacional sense Jocs d’Atzar

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha anunciat aquest matí en roda de premsa que proposarà incloure en el nou Decret de planificació del joc que es destini un 3 % de la recaptació de les taxes de joc a subvencionar actuacions de prevenció i d’informació que duran a terme organitzacions socials.

El vicepresident ha fet aquestes declaracions desprès de la reunió que ha mantingut amb motiu del Dia Nacional sense Jocs d’Atzar amb la portaveu de l’associació Juguesca, Antònia Miralles; la coordinadora de Drogues de Salut Pública, Xisca Bibiloni; el gerent de FAPA Mallorca, Miquel Àngel Guerrero, i el director de comunicació de Projecte Home,Toni Parets. Una reunió en què també hi ha participat el director general de Comerç, Miquel Piñol, i que ha servit per fer balanç i establir objectius de cara al futur en la prevenció del joc.

Yllanes ha explicat que «es tracta d’una mesura necessària» i ha destacat «la gran feina duta a terme per aquestes organitzacions en la lluita contra la ludopatia i en conscienciar la població dels efectes dels jocs d’atzar, sobretot entre la població més jove o vulnerable».

El vicepresident també ha anunciat que per al proper any es reservarà una partida pressupostària per digitalitzar i modernitzar el Servei de Joc, a fi d’exercir un major control. Actualment, la Direcció General de Comerç controla més de 5.000 màquines B i C (conegudes com a escurabutxaques) i, per aquest motiu, Yllanes ha manifestat que «aquesta digitalització ens permetrà controlar de manera més exhaustiva que la seva activitat respecti la normativa vigent». A més, també des del departament del Servei de Joc encarregat d’homologar aquestes màquines, s’han implementat criteris contra el racisme i el sexisme per poder validar-les.

Per altra banda, el vicepresident ha recordat les mesures de regulació del joc que s’han aplicat des de la Conselleria en aquest darrer any, com ara el nou Decret per al joc del bingo, que actualment es troba en exposició pública, i la moratòria de dos anys per autoritzar noves sales de joc a les Illes, «La més estricta de tot el país i que mantenim vigent d’acord amb el nostre programa, a fi d’evitar que segueixin proliferant les sales de joc durant el temps que elaboram el nou Decret de planificació del joc», ha recordat.

Aquest Decret inclou en el seu esborrany mesures com, per exemple, per atorgar una nova llicència se n’hauran de donar de baixa tres, o es tindrà en compte l’àrea d’afectació per a l’atorgament de noves llicències.

Una altra de les mesures que s’han aplicat enguany des d’aquesta Conselleria ha estat la creació de l’Observatori del Joc en Línia (OJO) i l’habilitació d’una oficina d’atenció a les persones autoprohibides, amb l’objectiu de dur a terme aquest tràmit amb major comoditat i respectant l’anonimat.

 

https://www.youtube.com/watch?v=YdFUop0k37E&t=397s