26 d’octubre 2020 Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

La Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius substitueix les lluminàries de l'edifici de Son Castelló per guanyar en eficiència energètica i reduir el consum. NNota Informativa

La Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius substitueix les lluminàries de l'edifici de Son Castelló per guanyar en eficiència energètica i reduir el consum.

L'Institut Balear de l'Energia, ens depenent de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, substituirà les lluminàries de l'edifici de Son Castelló, seu d'aquesta conselleria, per unes altres més eficients energèticament que suposaran un estalvi energètic del 50% respecte de les existents. En concret, les lluminàries existents seran substituïdes per 380 panells led que permetran reduir en un 10% el consum energètic total de l'edifici però respectant els mateixos nivells de lluminositat necessaris per seguir desenvolupant les tasques del personal.

Així, s'estima que l'estalvi anual serà aproximadament de 3.568,21 €/any i un període d’amortització de 5 anys amb una vida útil de 18 anys aproximadament.

Actualment a l'edifici hi ha dos tipus de lluminàries: panells de fluorescents 60x60 cm formats per 4 tubs fluorescents de 18W, que suposen un total de 72W per panell, i lluminàries tipus Downlight formades per 2 elements fluorescents de 26W, amb un total de 52W per lluminària.

En concret es substituiran les lluminàries existents per planells led de 31 W de 60X60cm. Donat que el rendiment lumínic d'aquests planells és superior a les lluminàries existents i per una altra banda s'ha de garantir un nivell d'uniformitat lumínica dels llocs de feina, s'ha proposat la substitució d'un planell led per cada 1,5 lluminàries Panells de fluorescents 60x60 cm formats per 4 tubs fluorescents de 18W (Tipus A) i un panell led per cada tres lluminàries tipus Downlight formades per 2 elements fluorescents de 26W (Tipus B).

En total, la potència que aportaran aquests nous panells serà de 11.594 W i el cost d'aquesta inversió serà de 17.309,787 €.

Destacar que la nova instal·lació permetrà millorar les condicions laborals dels treballadors de l’edifici respecte a les instal·lacions existents.