23 d’octubre 2020 Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

Reactivació econòmica: El vicepresident Yllanes presenta un moble expositiu transportable per promocionar el disseny local de l’Associació Col·lectiu Moda Mallorca NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: El vicepresident Yllanes presenta un moble expositiu transportable per promocionar el disseny local de l’Associació Col·lectiu Moda Mallorca

La Maleta Moda Mallorca, dissenyada i construïda per l’IDI, s’exposarà a establiments hotelers de categoria superior i a fires sectorials

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha presentat aquest matí un moble expositiu transportable per promocionar i donar a conèixer la moda dels dissenyadors de l’Associació Col·lectiu Moda Mallorca. L’objectiu del moble, dissenyat i construït per l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears), és acostar el producte local del sector moda tant als visitants d’establiments hotelers de categoria superior com altres esdeveniments i fires sectorials que serveixin per fer difusió dels diferents dissenyadors integrats dins l’Associació Col·lectiu Moda Mallorca, així com dels seus productes.

La presentació, que s’ha dut a terme al Centre Bit Raiguer d’Inca, ha comptat amb la presència del director general de Política Industrial, Toni Morro; la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis; la presidenta de l’Associació Col·lectiu Moda Mallorca, Joana Borrás; el director insular de Promoció Econòmica i Producte Local del Consell de Mallorca, Joan Font; així com dissenyadors del Col·lectiu.

La Maleta Moda Mallorca és un armari que pot incloure models de fins a sis dissenyadors diferents. Es tracta d’una peça adaptable que, gràcies al seu sistema de prestatgeries movibles, pot encabir diferents tipus de productes, com roba, joies o sabates. A més, les seves dimensions, dos mòduls d’1,80 metres, permeten transportar-lo a diferents llocs segons les necessitats. Està fet amb materials nobles com la fusta i el coure, i segueix la filosofia de l’Associació Col·lectiu Moda Mallorca de producte local de qualitat.

El president Yllanes ha explicat que des de l’IDI “hem donat resposta a una necessitat de l’Associació Col·lectiu Moda Mallorca, tenir un espai expositiu transportable que els permetrà donar a conèixer el seu producte a diferents ubicacions com establiments hotelers de categoria superior, o participar en altres accions com fires o exposicions”. Yllanes ha elogiat “la col·laboració publicoprivada amb l’associació ja que ens ha permès iniciar i posar en marxa l’estratègia de promoció dels productes. Ara, passam el testimoni al Col·lectiu, que construirà més unitats de la Maleta i cercarà les ubicacions per instal·lar-les”. Yllanes ha destacat que “des de la Conselleria i de l’IDI es treballa per impulsar els sectors industrials estratègics com és el de moda, tal i com es constata amb el projecte de la Maleta presentat avui”.

Per la seva banda, la presidenta de l’Associació Col·lectiu Moda Mallorca, Joana Borrás, ha explicat que “volem acostar el nostre producte, moda feta l’illa, a un target de visitant que cerca comprar aquest tipus de disseny, i que normalment s’allotja a establiments hotelers de categoria superior”. Borrás ha manifestat que “ja tenim alguns hotels emparaulats en els quals, a partir de Pasqua, es podrien ubicar alguna de les maletes que volem construir”. L’associació, creada l’any 2018, està formada per una trentena de dissenyadors de moda de Mallorca.

La Maleta Moda Mallorca forma part del programa ExposabyIdi, emmarcat dins el Pla Industrial i que consisteix en el disseny d’espais expositius per al sector industrial per tal que puguin mostrar i vendre els seus productes. S’ha de destacar que, a més del disseny i la construcció de la Maleta, en el marc de la participació en el programa ExposabyIdi, els dissenyadors de moda han rebut un curs de marxandatge visual per col·locar els productes de forma atractiva.