23 setembre 2020 Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat

La consellera Costa i la directora de l’IBDONA visiten el Casal Petit, entitat que treballa en l'atenció a dones en situació de de prostitució i de tracta NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La consellera Costa i la directora de l’IBDONA visiten el Casal Petit, entitat que treballa en l'atenció a dones en situació de de prostitució i de tracta

La col·laboració amb l'entitat s'ha formalitzat enguany amb la cessió d'un pis més i l'ampliació de l'ajuda econòmica

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, i la directora de l’Institut Balear de la Dona, Maria Duran, han visitat avui el Casal Petit, l’espai que gestionen les Germanes Oblates a Palma per a l’atenció integral i l'acompanyament de dones en situació de tracta i de prostitució.

L'IBDONA col·labora des de fa anys amb el projecte de pisos d’acollida que du a terme aquesta entitat. Aquesta col·laboració s’ha ampliat i formalitzat enguany amb la signatura conveni, el passat 1 d’abril, mitjançant el qual IBDONA atorga una subvenció nominativa de 123.000 euros a l’entitat i li cedeix tres pisos de l’IBAVI. Dos d'aquests pisos ja s'estaven emprant per part de Casal Petit, però ara se'n formalitza la cessió d'ús, mentre que l'altre pis es cedeix per primera vegada. Aquests tres habitatges tenen una capacitat d’11 places i poden ser ocupats per les dones per un període de 8 mesos, com a part del seu procés de recuperació integral.

Amb aquesta aportació, la finalitat d’IBDONA és ajudar Casal Petit en la prestació del projecte Lausana, que acull dones víctimes de tracta i en situació de prostitució i procura la seva atenció integral. Les usuàries d’aquest servei són dones víctimes de tràfic per explotació sexual, dones en situació de prostitució que volen deixar-ho i dones que són víctimes de tràfic però no tenen la condició judicial de víctimes i per tant estan desprotegides.

La presidenta de Casal Petit, María Felicidad Martinez Moran, i la coordinadora de projectes, Magdalena Alomar, juntament amb les persones que treballen a l’entitat han explicat la tasca que duen a terme i expressat les principals dificultats en què es troben les dones a qui atenen i que s'han vist agreujades per la situació actual de pandèmia. Per la seva banda, la consellera i la directora de l’IBDONA han posat en valor la feina que s’està fent per part de l’Executiu per elaborar polítiques d’abordatge a la prostitució i la tracta des d’una perspectiva de gènere i abolicionista. Durant la trobada, a més, s'ha tractat sobre l'ajut atorgat durant el confinament per part de la Conselleria d'Afers Socials a aquesta i altres entitats per tal que persones en situació irregular poguessin accedir a una prestació per cobrir les necessitats bàsiques.

Aquesta entitat atén el col·lectiu de dones en contextos de prostitució i tracta des de l’any 1989. L’any 2001 va obrir el Casal Petit, ubicat a la zona de la Porta de Sant Antoni (Palma), amb l'objectiu d'estar més a prop d'aquestes dones i d'oferir-los cobertura social a través dels seus projectes d’atenció socioeducativa, social, psicològica i laboral.

La visita coincideix amb la commemoració, avui, del dia mundial contra l’explotació sexual i contra la tracta de persones.