LOGO CAIB
Contingut
1 setembre 2020Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

Es convoquen ajuts per a la residència d’estudiants de la UIB NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Es convoquen ajuts per a la residència d’estudiants de la UIB

S’ofereixen nou beques per a alumnes amb dificultats econòmiques i de mobilitat

Els estudiants universitaris amb dificultats econòmiques i de mobilitat ja poden sol·licitar les ajudes per viure a la residència del campus de la UIB. La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, a través de la Direcció General de Política Universitària i Recerca, ha convocat nou beques d’allotjament. Una per a la incorporació de dones a l'alumnat dels estudis que s'imparteixen a l'Escola Politècnica Superior i vuit per a alumnes del primer curs de grau de qualsevol dels ensenyaments oficials que s'imparteixen al campus de la UIB de Mallorca. 

D’aquesta manera es pretén, per una banda, facilitar i fomentar la integració dels nous estudiants de la Universitat de les Illes Balears (UIB) a la vida acadèmica del campus universitari. Per altra es vol facilitar l'accés de persones amb dificultats econòmiques als estudis universitaris i contribuir a superar les barreres de mobilitat causades per la insularitat o la distància entre el domicili dels estudiants i el campus universitari. Els estudiants beneficiaris de les ajudes viuran a la residència d'estudiants del campus de la UIB, a Palma, i podran accedir als serveis i equipaments que ofereix la residència a tots els residents.

Segons ha explicat el director general de Política Universitària i Recerca, Pep Lluís Pons, aquests ajuts volen contribuir a “la igualtat entre els alumnes” i “facilitar l’arribada a la Universitat de les Illes Balears”. Pons ha recordat que “en aquest moment, és més important que mai donar estabilitat a les famílies i apostar per la formació com a eina de transformació social”. 

Un dels requisits generals que han de complir el sol·licitants és la de tenir domicili familiar a qualsevol municipi de les illes de Menorca, Eivissa o Formentera. En el cas de sol·licitants de Mallorca, han de tenir el domicili familiar a qualsevol dels municipis següents: Pollença, Alcúdia, Muro, Santa Margalida, Artà, Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç, Manacor, Felanitx, Santanyí i ses Salines. S'entén que tenen el domicili familiar a les Illes Balears les persones que tenen veïnatge administratiu a qualsevol dels municipis abans esmentats. El termini de sol·licitud finalitza el 30 de setembre. Es pot trobar tota la informació al web dguni.caib.cat